Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Μαύρος : Να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου κ. Διακομιχάλη -Απάντηση στο δελτίο τύπου του δημάρχου

Δημοσιεύτηκε 18:08 - 30/03/2020 Γιώργος Μαύρος : Να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου κ. Διακομιχάλη -Απάντηση στο δελτίο τύπου του δημάρχου

Κύριε Δήμαρχε, Δημήτρη Διακομιχάλη,

Μέσα σε 210 μέρες στην «καρέκλα» του Δημάρχου, για 4η θητεία, κινείσαι ανάμεσα σε 450 συνεντεύξεις και 500 ταξίδια, ενώ στην ουσία κινείσαι, όπως πάντα, στο απόλυτο μηδέν, προσπαθώντας να μετριάσεις την απραξία και την αναποτελεσματικότητά σου, με επικοινωνιακά τερτίπια και «ασκήσεις επί χάρτου», χωρίς να ολοκληρώνεις τίποτα από αυτά που δηλώνεις ότι προγραμματίζεις.
Φυσικά δεν θα ασχοληθώ να σχολιάσω ένα δελτίο τύπου, που είναι αναπαραγωγή των όσων δημοσιεύουν κάποια ΜΜΕ, στο οποίο, δυστυχώς για την Κάλυμνο, ένας Δήμαρχος δείχνει να απεμπολεί την θεσμική του ιδιότητα και να εκφέρει λόγο, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με αυτόν του εκπροσώπου ενός λαού.
Επειδή νοιάζομαι και αγωνιώ γι’ αυτόν τον τόπο και δεν έχω άλλο κίνητρο πάρεξ αυτού, θα σε προσκαλέσω, την ύστατη στιγμή, να ασχοληθείς με τα προβλήματα που υπήρχαν και διογκώνονται μέρα με την ημέρα στο νησί και να στρέψεις την προσοχή σου σ’ αυτά.
Άσε τις κάμερες των δημοσιογράφων στην άκρη κύριε Δήμαρχε και ασχολήσου με τους εργάτες της καθαριότητας που δεν έχουν εξοπλισμό (στολές, γάντια και μάσκες) με τους υπαλλήλους όλους που χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό έρχονται σε επαφή με πολίτες, τους υπαλλήλους στα νομικά πρόσωπα που επίσης κυκλοφορούν χωρίς προστατευτικά μέσα, να αναθέσεις να διεκδικήσεις μέτρα προστασίας από το κεντρικό κράτος, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων ή της ενοικίασης κάποιου χώρου υποδοχής αυτών που έρχονται μέχρι να πιστοποιηθεί ότι δεν είναι φορείς, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ,
Να λειτουργήσεις ένα τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες για συμπολίτες που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα, να προσφέρεις μέσα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στο σπίτι κ.α.
Κύριε Διακομιχάλη, σε καλώ να λειτουργήσεις επιτέλους ως Δήμαρχος αυτού του τόπου και όχι σαν υποχείριο κάποιων ΜΜΕ που είστε ένα και το αυτό!
Εγώ βγήκα και ζήτησα συγγνώμη γιατί είχα την αίσθηση και την δύναμη να ζητήσω συγγνώμη για ΑΛΛΟΥΝΟΥ λάθος. Γιατί μπήκα μπροστά, σαν σάκος, προστατεύοντας παιδιά από την εμμονή σας και τις μηδενιστικές και καταστροφικές σας διαθέσεις. Και όλα αυτά γιατί λειτουργούμε σαν ΟΜΑΔΑ με τα λάθη και τα σωστά μας.
Εσύ ζήτησες ποτέ συγγνώμη στην πολιτική ζωή σου;
ΠΟΤΕ!
Πότε απολογήθηκες και για όλα αυτά που δεν έχεις κάνει στα 30 χρόνια της παρουσίας σου στα κοινά αλλά και πότε απολογήθηκες για αυτά ακόμα που έχεις κάνει και όλο προβλήματα έχουμε σαν νησί. Αποχετεύσεις; Αιγιαλοί Σκουπίδια, νερά εμπορικού, λιμάνια κλπ. Εσύ 30 χρόνια στην πολιτική πότε ζήτησες συγγνώμη; Ποτέ... Εγώ όταν πρέπει έχω το ήθος και το σθένος και μπορώ να ζητάω συγγνώμη, όταν πρέπει και από αυτούς που πρέπει και όπως πρέπει.
Εσύ «ταμπουρώσου» πίσω από ένα μικρόφωνο και μια κάμερα και περίμενε να λήξει η θητεία σου μέσα από μια «εικονική» πραγματικότητα που έχεις διαμορφώσει και σ’ αυτήν επέλεξες να «δραστηριοποιείσαι» από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής σου!
Εμάς προτεραιότητα μας είναι η διαχείρηση της κρίσης και όχι η αντιπολίτευση.

 

 Γιώργος  Παντελή Μαύρος

Δημοτικός Σύμβουλος 

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας