8 Μαϊος 2024 | 00:56

Δελτίο Τύπου Από την Παράταξη "Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση" για την Απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ περί αναγνώρισης του Χωριού ως οικισμό

Δημοσιεύτηκε 09:30 - 04/05/2020 Δελτίο Τύπου Από την Παράταξη "Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση" για την Απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ περί αναγνώρισης του Χωριού ως οικισμό

Δημοτική Παράταξη

Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση                                                        

Επικεφαλής Μαστροκούκος Ιωάννης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοσίευση της απόφασης 2/2020 ,του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας,  έρχεται να διαλύσει το  σκοτεινό παρασκήνιο των ημερών του 2011, όπου κατά την διαδικασία απογραφής οικισμών και πληθυσμών από την ΕΛ ΣΤΑΤ, εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Ιστορική Χώρα Καλύμνου, το ιστορικό « ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ»!!! Η ανωτέρω απόφαση, σηματοδοτεί την  αρχή του  τέλους  μιας «μαύρης» σελίδας για την κοινωνική και οικονομική ζωή της Καλύμνου μας. 

Φυσικά, καμιά Καλυμνιά  και κανένας Καλύμνιος, όπου Γης , δεν ξεχνά!!! Κανείς δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε σε ένα αποτέλεσμα ντροπής και παραχάραξης της ιστορικής μας ταυτότητας. Φυσικά κανείς δεν ξεχνά την αδίστακτη και επικίνδυνη  υποκρισία ορισμένων. Και φυσικά Κανείς δεν ξεχνά τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσουμε, μαζί με όλες τις Καλυμνιές και τους Καλύμνιους, για να ανατρέψουμε την απόφαση Αίσχους και προσβολής.

Περιμένουμε την αναγνώριση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την ΕΛΣΤΑΤ και τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ. Μόνον τότε θα έχουμε αφήσει αμετάκλητα πίσω μας, μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες για το Χωριό και την Κάλυμνο μας!!!

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς αυτήν την κατεύθυνση, με πλήρη διαφάνεια. Ευχόμαστε η Κάλυμνος μας, να μην ζήσει ποτέ ξανά τα ίδια, ούτε στην επόμενη, ούτε και σε καμία άλλη απογραφή!!!

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση