Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί Αντιδημοκρατικών Πρακτικών στα καθ΄ ημάς .... άρθρο από τον Μανόλη Ολυμπίτη

Δημοσιεύτηκε 21:06 - 16/05/2020 Περί  Αντιδημοκρατικών  Πρακτικών  στα καθ΄ ημάς ....  άρθρο από τον Μανόλη Ολυμπίτη

 Είναι προφανές ότι το kalymnos-news του κ. Δρόσου συχνά-πυκνά δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει απόψεις που το αντιπροσωπεύουν (κι αυτό από μόνο του δεν είναι κακό), πολλές φορές όμως για την σκόπιμη δημιουργία εντυπώσεων. Παρ’ όλα αυτά, ανάμεσα σ’ αυτές τις απόψεις και κάποιες ακραίες, κατά την άποψή μου. 
Αυτό το πράττει, πολύ συχνά σε απόλυτη συνεργασία, απ’ ότι συμπεραίνω προσωπικά, με την Δημοτική Αρχή ή και άλλες Αρχές του τόπου, με την λογική, υποθέτω, του «το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο…». 
Σχετικά θα μπορούσε να αναφερθώ ενδεικτικά σε θέματα που αφορούν π.χ. 
1. Την κοπή των ευκαλύπτων στις Μυρτιές εκ μέρους του Δήμου, καθ’ υπέρβαση και με συνοπτικές διαδικασίες και δίκαιη αγανάκτηση πολλών.
2. Την συκοφάντηση του κ. Π. Δημητρά, εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά υπέρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της Ελλ. Ακτοφυλακής. 
3. Την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα σε συμπολίτη μας, του οποίου το κατάστημα κατελήφθη ανοικτό, παρά την διαβεβαίωση του τελευταίου ότι είχε το δικαίωμα αυτό εκ του ΚΑΔ του κι ότι ήταν νόμιμος.
Προσωπικά είχα μια εκτεταμένη στιχομυθία για τo δεύτερο θέμα με τον κ. Γ. Δρόσο μέσα από το προφίλ του kalymnos-news, την οποία μάλιστα έχω καταγεγραμμένη (μάλλον κάτι προέβλεψα).
Ο κ. Δρόσος, καθώς φαίνεται, δεν αρέσκεται σε συζητήσεις, ειδικά αν προβάλλονται αντίθετες απόψεις απ’ αυτές που προωθεί ή πιστεύει.
Σήμερα λοιπόν παρατήρησα ότι, κυριολεκτικά άνευ λόγου, προέβη στην απαλοιφή σχολίου μου σχετικά με το πρώτο ανωτέρω θέμα που συγκεκριμένα αφορά σε αναδημοσίευση ανάρτησης από το προσωπικό προφίλ της φαρμακοποιού Καλλιόπης Πατέλλη, αυτό που φαίνεται στην εδώ φωτογραφία. 
Η άποψή μου και πάλιν είναι ότι ο ίδιος προέβη στην δημοσίευση αυτή, γιατί η εκφραζόμενη άποψη «του έκανε». Σ’ αυτήν έγραψα ένα σχόλιο και αμέσως αρκετοί το επικρότησαν. Περί της κοσμιότητάς του ή όχι, ας αναλογιστεί ο οποιοσδήποτε. 
Έγραφα λοιπόν: 
«Κατ' αρχάς, το ζήτημα είναι η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της κοπής των συγκεκριμένων δύο ευκαλύπτων και μάλιστα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στα «γρήγορα και μάνι-μάνι». 
Ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού πάντως πλήττεται πρωτίστως και κατά σύμπτωση και πάλιν από την έλλειψη ευαισθησίας της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής (και της παρούσας) να μην μελετήσει και κατασκευάσει φράγματα για την βελτίωσή του, ως οφείλει να πράξει. 
Υπενθυμίζεται κι αυτό διαιωνίζεται, ότι ο «ποταμός» του εμπορικού δρόμου, εκτός του ότι μας δυσκολεύει την καθημερινότητα στην πρόσβαση, παραμένει και εκρέει τόνους νερού κάθε χρόνο στη θάλασσα, πολύ περισσότερους απ’ όσους μπορεί να καταναλώνει το ό,ποιο είδος δένδρων …» 
Το σχόλιο αυτό μου αυτό, αν και κόσμιο, όπως αντιλαμβάνεστε, προφανώς δεν του άρεσε, γιατί μάλλον ήταν αντίθετο προς την δική του άποψη.
Αυτό το οποίο, όχι τόσο έκπληκτος, όμως, διαπίστωσα είναι ότι με «μπλόκαρε» από το μέσο που διαθέτει στο  facebook, ώστε, καθώς φαίνεται, να μην ενοχλείται πλέον από την παρουσία μου. Αυτό το βρίσκω θεμιτό σε περίπτωση προσβολών (τις οποίες κι αυτές έχω προσωπικά υποστεί ομολογώ από τον κ. Δρόσο και τις έχω καταγράψει, μη ανταποδίδοντάς τες). Εδώ όμως πρόκειται για δημοκρατικό διάλογο. 
Δυστυχώς το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι, ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν ονόματι «δημοκρατικών» διαδικασιών και δικαιωμάτων του εκφέρεσθαι. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν συμβεί και δεν εννοώ μόνον στο πρόσωπό μου. 
Καταθέτω την προσωπική μου διαπίστωση, για την οποία έχω πειστεί, ότι είναι ένα σύνολο ανθρώπων στην μικρή μας πατρίδα που πλάθει πράγματα, απόψεις, προφίλ, που δεν έχουν σχέση με δημοσιογραφία της αλήθειας, προς τέρψη κάποιων «πολιτικών» που πάνε πακέτο μαζί τους…

Εμμανουήλ Ολυμπίτης 

Τοπογράφος Μηχανικός