Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το κλείσιμο του νησιού ας μην κλείσει και η λογική του Γιάννη Αντωνόπουλου

Δημοσιεύτηκε 15:13 - 31/12/2020 Μετά το κλείσιμο του νησιού ας μην κλείσει και η λογική του Γιάννη Αντωνόπουλου

Και τώρα που μας έτυχε αυτό το κακό τι θα κάνουμε; Μα θα κάνουμε υπομονή φυσικά και οφείλουμε να το πάρουμε χαλαρά για να μη τρελαθούμε. Γιατί μπορεί να κλείνει το νησί της Καλύμνου αλλά θα περάσουν οι μέρες και θα βγούμε έξω αν είμαστε προσεκτικοί. Βασικό είναι να καταλάβουμε τι παίζεται , τι έχουμε να χάσουμε και τι να κερδίσουμε. Γιατί στις μέρες που έρχονται, από τη συμπεριφορά μας θα κριθούν πολλά.

Φυσικά και δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να ψέγουμε τους συμπολίτες μας για την τάδε ή τη δείνα συμπεριφορά τους. Δεν είναι λύση ο αλληλοσπαραγμός αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Είναι άλλο θέμα να χαλαρώνεις που και που και άλλο να αρνείσαι τη σοβαρότητα της κατάστασης και να πιστεύεις ότι όλα αυτά είναι ψέμματα. Και υπάρχουν τόσες μα τόσες πολλές υπέροχες κατηγορίες αρνητών που δε ξέρεις από που να αρχίσεις.

Πάμε όμως από τα επίκαιρα. Στις εκκλησίες δεν κινδυνεύεις γιατί σε προστατεύει ο Θεός. Μα ο Θεός σου έδωσε ελεύθερη βούληση και νου για κάποιο λόγο, για να μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλό και τι κακό , τι προξενεί πρόβλημα. Με αυτή τη λογική θα προχωρούσαμε σε κάθε λογής παράτολμες ενέργειες και απλά θα περιμέναμε να μας σώσει ο Θεός. Μια άλλη εξαίρετη κατηγορία είναι αυτοί που τα αρνούνται όλα , χωρίς να έχουν κάποια ιατρική γνώση απλά το άκουσαν κάπου στο ίντερνετ και πιστεύουν ότι θέλουν να μας κρατάνε φυλακισμένους. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου και ο καπιταλισμός προσκυνάνε μόνο το κέρδος , και η χασούρα που έχουν οι οικονομίες από τις καραντίνες είναι ανυπολόγιστα δις. Οπότε όχι δεν τους συμφέρει να μας κρατάνε κλειδωμένους. Ναι σε κάποιους συνανθρώπους μας δεν εμφανίζονται συμπτώματα και αυτό είναι ευτυχές , επειδή όμως είμαστε σε πολύ αρχικά στάδια και δε ξέρουμε σε πλήρη διάσταση τι προξενεί αυτός ο ιός καλό είναι να μην διακινδυνεύουμε ζωές . Αυτό ονομάζεται κοινωνική αλληλεγγύη και που και που καλό είναι να επιδεικνύεται.

 Πιστεύω ότι δεν αξίζει να σταθούμε σε όσους μιλούν για τσιπάκια μέσα στο εμβόλιο, 5G και άλλα. Όποιος πιστεύει ότι αφού έχει ανεβάσει 600 selfie και έχει κάνει άπειρες κοινοποιήσεις παρουσίας ενώ παρακολουθεί reality shows όλη μέρα, χρειάζονται κάποιο έξτρα μέσο για να τον ελέγχουν, μπορεί να συνεχίσει να το πιστεύει.

 Δεν ξέρω αν είναι θέμα απλής λογικής ότι πρέπει να αφήσεις την επιστήμη στους ειδικούς όταν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του RNA με το DNA, όταν δε γνωρίζεις ότι αρκετά εμβόλια αραιώνονται με φυσιολογικό ορό και αυτό δεν αποτελεί κάποια τεράστια συνωμοσία. Αξίζει να ειπωθεί ότι ναι μεν μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά φυσικά δε μπορείς να προβαίνεις σε ενέργειες που θέτουν  σε κίνδυνο τους πάντες γύρω σου.

 Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ποτέ δεν πίστευα μόνο στην ατομική ευθύνη. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες ως προς την πανδημία και τη διαχείριση της και από την Κυβέρνηση αλλά και από τις τοπικές αρχές. Αυτό όμως δεν γίνεται και δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για ακατανόητες και επικίνδυνες προς το κοινωνικό σύνολο πράξεις. Λίγη λογική που εν τέλει δεν είναι και τόσο κοινή, δε βλάπτει.