Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ξερό μας το κεφάλι του Γιάννη Αντωνόπουλου

Δημοσιεύτηκε 14:17 - 05/05/2021 Το ξερό μας το κεφάλι του Γιάννη Αντωνόπουλου

   

Αναζητούμε πάλι το ποιος φταίει, το ποιος μας έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο που το νησί μας για μια ακόμη φορά είναι αρνητικό παράδειγμα.Να τα παρούμε τα πράγματα ένα ένα. Όντως η κυβέρνηση είχε πάρα πολλούς άστοχους χειρισμούς και πολλές φορές τα μέτρα ήταν ηλίθια , όπως για παράδειγμα αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας , της μουσικής στα μαγαζιά και τόσων άλλων που έμοιαζαν να μην έχουν λογική βάση. Πραγματικά δε στηρίχθηκε το σύστημα υγείας όσο θα έπρεπε αλλά και σε τοπικό επίπεδο όμως οι αρχές δε κατάφεραν να θωρακίσουν το νησί ή έστω να το προστατέψουν ως ένα βαθμό. Μια λύση θα ήταν ο εμβολιασμός , έστω για αυτούς που  είναι διατεθειμένοι να τον κάνουν αλλά όπως μπορούμε να δούμε αυτός προχωράει πολύ αργά και πολλές φορές το σύστημα μας παραπέμπει σε άλλα νησιά όπως η Ρόδος ως κοντινότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτά σαν πρώτη ανάγνωση γιατί δεν υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη αλλά και κρατική. Είναι επίσης απόλυτα κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ, υπερβολικά πολύ και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τι έκανε όμως ο κόσμος εδώ στην Κάλυμνο συγκεκριμένα για να βοηθήσει την κατάσταση ; Στα περισσότερα μαγαζιά και υπηρεσίες η μάσκα ήταν στο πηγούνι, στη πλατεία το περπάτημα ήταν κατά ομάδες των είκοσι με τη μάσκα φυσικά στο πηγούνι, στις εκκλησίες πολλοί δε δέχονταν τη μάσκα καθώς είναι του σατανά και γενικότερα με μια λογική για τη μάσκα αντίστοιχη με αυτή που έχουμε για το κράνος, ότι δηλαδή το έχουμε έτσι τυπικά μόνο και μόνο υπό το φόβο του προστίμου. Γενικότερα πρέπει να έχουμε τα πιο προστατευμένα πηγούνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακυρώθηκε η κοινή λογική, ακυρώθηκαν οι επιστήμονες και τους αντικαταστήσαμε με το facebook, το γείτονα , το φίλο που άκουσε κάτι και στηριχθήκαμε σε συνομωσίες. Ναι υπήρξαν αστοχίες και από τους επιστήμονες και να το συζητήσουμε και για τα εμβόλια με ποιο τρόπο πρέπει να γίνουν και σε ποιες ηλικιακές ομάδες, αν θα είναι υποχρεωτκό και όλα αυτά. Από εκεί και πέρα όμως να μη σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους μη τηρώντας τα μέτρα είναι ανεπίτρεπτο . Έγινε μαγκιά το «εγώ δε στέλνω μήνυμα» ή το «εγώ δε φοράω μάσκα».

 Έλα όμως που δε λύνονται όλα στη ζωή με συνομωσίες και μαγκιά . Έλα όμως που αν αρρωστήσεις στο γιατρό θα πας και αν κάνει λάθος ένας γιατρός θα πας σε άλλο για δευτερη γνώμη και όχι στο facebook.Η μαγκιά αυτή δεν πτοήθηκε ούτε όταν πέθαναν συνάνθρωποι μας, και εκφράστηκε με γελάκια κάτω από αναγγελίες θανάτων και θα συνεχίσουμε να είμαστε μάγκες και τις επόμενες φορές , στα επόμενα θύματα. Επικράτησε ξανά η λογική ότι είμαστε αυτοί που ξέρουν τα πάντα καλύτερα. Προς το παρόν όμως είμαστε αυτοί που θα καταστρέψουμε το τουρισμό μας για μια ακόμη χρονιά , αυτοί που καταφέραμε να γίνουμε δακτυλοδεικτούμενοι γιατί επιτύχαμε αυτό που κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας  δεν έχει καταφέρει. Συνομωσία και αυτό γιατί όλος ο υπόλοιπος κόσμος περνάει την ώρα του σκεπτόμενος πως θα πλήξει την Κάλυμνο.

Τελικά ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε το πως θα θέλαμε να είμαστε γνωστοί. Κάποτε η Κάλυμνος ήταν γνωστή για το πόσους επιστήμονες «έβγαζε», τώρα τους επιστήμονες τους έχουμε απαξιώσει γιατί είναι τσιράκια του συστήματος. Εγώ να κλείσω με μια ευχή. Μακάρι όλη αυτή τη διάθεση για αντίσταση να την είχαμε δείξει και όταν κόβονταν οι μισθοί, όταν έφταναν οι συντάξεις στα 300 ευρώ και όταν καταπατούνταν άπειρα εργασιακά δικαιώματα και όχι πάνω σε μια πανδημία.