21 Φεβρουαρίου 2024 | 18:03

Για τον πατέρα μας, Ιγνάτιο

Δημοσιεύτηκε 17:03 - 11/05/2021 Για τον πατέρα μας, Ιγνάτιο

Αρχικά θα ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη από τους συγχωριανούς μου που ενεργώ αυτοβούλως, αλλά πιστεύω πως σε αυτά τα λίγα λόγια μου, θα συμφωνήσουν. 


O πατήρ Ιγνάτιος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τόσο με την ενορία όσο και με την ίδια την κοινωνία του Άργους. Επί των ημερών του, ο ναός των Αγίων Αποστόλων, ανασύρθηκε από την αφάνεια και εδραιώθηκε ως ενορία. Για περίπου τρεις δεκαετίες, αφιερώνει τη ζωή του στην διακονία και την ευημερία του χωριού, με δράσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις υποχρεώσεις ενός εφημερίου. 


Οι κάτοικοι του Άργους, στο πρόσωπό του βρήκαν έναν αδελφό, έναν γιο, μα πάνω απ’ όλα έναν πατέρα που φροντίζει για το καλό τους. Ο ταπεινός του χαρακτήρας και η ειρηνοποιητική του φύση, έφεραν όλο το χωριό στην εκκλησία. Η αγάπη του κόσμου, όπως είναι γνωστό άλλωστε, έχει ξεπεράσει την ενορία μας, καθιστώντας τον ως έναν από τους πιο αγαπητούς ιερείς του νησιού. Κάτω από τη στοργική θεώρηση των προβλημάτων τους, εκατοντάδες νέοι βρήκαν το δρόμο της εκκλησίας και της εξομολόγησης. 


Όλα αυτά είναι γνωστά στον κόσμο, γι αυτό η ανακοίνωση της μετάθεσής του εξέπληξε τους πάντες. Ο ξεριζωμός ενός τόσο αγαπητού ιερέως από τον τόπο που έχει ως σπίτι του και από τους κατοίκους που έχει ως τέκνα του, δεν είναι προς όφελος κανενός. Είναι μια κίνηση που σίγουρα δεν προσβλέπει στο καλό του ποιμνίου αφού οι αντιδράσεις θα είναι έντονες. Πως μπορείς να διώχνεις έναν παπά από μια ενορία που μόνο καλά έχει να πει για το πρόσωπό του; 


Θα μπορούσα να πω κι άλλα για το έργο που επιτελεί στο χωριό μας αλλά βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως και η θλίψη μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω. Ζητούμε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας να σεβαστεί την επιθυμία των ενοριτών και να αποσύρει την απόφαση της μετάθεσης. Ο πατήρ Ιγνάτιος για μας δεν είναι απλώς ένας ιερέας. Είναι πατέρας κι αδελφός. Όπως το λέμε εδώ, είναι Αργώτης.

Χριστός Ανέστη.

Μιχάλης Βαζανέλλης 

Μαθηματικός, επίτροπος του Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Άργους

Προσαρμοσμένη αναζήτηση