Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάνουμε υπομονή, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, σώζουμε την Κάλυμνο. Του Μιχάλη Τεζάρη

Δημοσιεύτηκε 13:50 - 17/05/2021 Κάνουμε υπομονή, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, σώζουμε την Κάλυμνο. Του Μιχάλη Τεζάρη

Η παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο έχει πλέον κουράσει το σύνολο της κοινωνίας όλο και περισσότερους να ζητούν την άμεση χαλάρωση των μέτρων. Την ίδια στιγμή βέβαια τα ενεργά κρούσματα κορονοϊου στο νησί ξεπερνούν τα 200, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του νοσοκομείου για τους ασθενείς είναι πλήρης και μόλις χθες Κυριακή, 5 άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία της Σάμου και της Ρόδου. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται στα «κάγκελα», ζητώντας να ανοίξουν τα καταστήματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα,  ενώ κάθε σοβαρά σκεπτόμενος πολίτης ανησυχεί πως η καλοκαιρινή σεζόν θα πάει στράφι. Προσωπική άποψη, όχι μόνο υπάρχει  κίνδυνος να χαθεί η τουριστική σεζόν λόγω ακυρώσεων, αλλά να ακολουθήσει και ένας εφιαλτικός χειμώνας με ανεργία και «λουκέτα» στα καταστήματα. Καλό θα είναι όλοι την δεδομένη στιγμή να επιδείξουν υπομονή, να τηρήσουμε τα μέτρα, να σώσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να σώσουμε την Κάλυμνο, να προστατεύουμε τον τόπο μας.

Η κοινωνία αυτή την στιγμή βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση, με δυσκολίες, με νεύρα τεντωμένα, οργή και σκεπτικισμό. Απομακρύνουμε τους κάθε είδους «αρνητές», και «ψεκασμένους» ξέρω δεν αρέσουν οι χαρακτηρισμοί αυτοί σε κάποιος, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Αδιαφορήστε για τον κάθε όψιμο «επιστήμονα του καφενείου και της μπύρας», εμβολιαζόμαστε, χτίζουμε τοίχος προστασίας απέναντι στον ιό. Για την κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Κάλυμνο, δεν φταίνε οι «Αθηναίοι» και οι « Χαρδαλιάδες» και όλα αυτά τα αστεία επιχειρήματα που διαβάζουμε στα social media, μόνο εχθρός μας, ο ίδιος μας ο εαυτός, μόνος μας σύμμαχος η σοβαρότητα μας. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η παράταση των περιοριστικών μέτρων θα είναι η τελευταία και θα επέλθει χαλάρωση, άνοιγμα της οικοδομής και εστίασης με μέτρα και αποστάσεις σε εξωτερικό χώρο. 

Το χειρότερο δε, είναι πως κάποιοι από αυτούς που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διασπορά του ιού, θα έχουν να δώσουν και έναν λόγο παραπάνω στον Κύριο…Για το πολιτικό προσωπικό του νησιού, η πλειοψηφία και κυρίως όσοι διαχειρίζονται την πανδημία, θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο, άλλωστε δεν έχουν να αναδείξουν και κάτι το ιδιαίτερο, προσπαθούν δεν το αρνείται κανείς αυτό, αλλά δεν σημαίνει πως κάθε προσπάθεια είναι και επιτυχής, υπάρχουν και οι αποτυχίες…

Με σεβασμό και εκτίμηση προς όλους.
Μιχάλης Τεζάρης
Δημοσιογράφος SKAI