Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Καλυμνιά Μαρία Χρυσάκη στην ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα

Δημοσιεύτηκε 16:17 - 17/07/2020 Η Καλυμνιά Μαρία Χρυσάκη στην ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα

Σήμερα ο ''γηραιός'' ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση της. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνει την απόκτηση της αθλήτριας Μαρίας Χρυσάκη! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Δωδεκανήσου στην ηλικία της, που «γεννήθηκε» μπασκετικά στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα, στην Ένωση Αττάλου Καλύμνου (ΕΑΚΑ).

Είναι 18 ετών, έχει ύψος 1,81μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Η Χρυσάκη ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών στην ΕΑΚΑ, συμμετείχε σε πέντε Final 4, ένα στις παγκορασίδες, ένα στις κορασίδες και τρία στις νεανίδες. Σε όλα τα F4  ήταν πρωταθλήτρια, 
ενώ σε αυτά των νεανίδων ήταν πρώτη σκόρερ και αρχηγός της ομάδας. Επίσης, έχει βραβευτεί τρεις φορές ως MVP στα F4. Ακόμη, συμμετείχε στα πανελλήνια  πρωταθλήματα τέσσερις φορές. Σε ηλικία 16 ετών έκανε δοκιμαστικά με την Εθνική Νεανίδων στην Ηλιούπολη, ενώ πέρσι, δέχτηκε πρόταση από το Σπόρτιγκ, στο οποίο δοκιμάστηκε για μια εβδομάδα με τον κ. Θάνο Σόφτση. Τη δέχθηκαν, ωστόσο, για προσωπικούς λόγους το ανέβαλε και συνέχισε στην ΕΑΚΑ.

 

~12sports.gr