Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eάλω η ... Ρόδος: Η ΕΑΚΑ πρωταθλητές Δωδεκανήσου

Δημοσιεύτηκε 19:07 - 29/05/2022 Eάλω η ... Ρόδος: Η ΕΑΚΑ πρωταθλητές Δωδεκανήσου


Νέα πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου πανάξια και με το σπαθί της η Ε.Α.ΚΑ του Γιώργο Μαύρου. Οι Καλύμνιοι έπαιξαν για ακόμη ένα ματς με το μαχαίρι στα δόντια, κατάφεραν να κάνουν το μοναδικό διπλό που έκανε ομάδα στα πλέι οφ επικράτησαν με 58-65 της Καλλιθέας και είναι στην κορυφή της Δωδεκανήσου και η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στα μπαράζ ανόδου με στόχο να ανέβει στην Γ' Εθνική.

 

 

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Ρογαλιδη, Θεοφιλάκο και Βλαγκόγια οι Καλύμνιοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην Καλλιθέα με την Κάλυμνο να είναι ήδη μεθυσμένη πολιτεία.

Από το πρώτο δεκάλεπτο, η Ε.Α.ΚΑ έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει στο ματς, έχοντας σταθερά ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν σκορ με τον Ρογαλίδη, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι από την γραμμή των βολών, αλλά και στο μακρινό σουτ. Οι Καλύμνοι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +2 (14-16), ενώ θα μπορούσαν να είχαν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Μαύρου κυριάρχησε στο παρκέ, φορτώνοντας κυρίως την μπάλα μέσα στην ρακέτα. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν σε αρκετές περιπτώσεις την διψήφια διαφορά, με την Καλλιθέα να κρατιέται κοντά στο σκορ χάρη στην προσωπικότητα των αθλητών της. Η ομάδα του Πάνου Παναγιωταράκου είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με τους Βογιατζή και Εκινέ να μην μπαίνουν ποτέ στην εξίσωση του ματς. Φυσιολογικά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια στο +7 (23-30), ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό.

Στο δεύτερο μέρος η Ε.Α.ΚΑ έφτασε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (26-38) χάρη σε τρίποντο του Θεοφιλάκου. Κάπου εκεί ο Πάνος Παναγιωτάρακος επιστράτευσε στο παρκέ τον Κανύχη κι αυτός με οκτώ συνεχόμενους πόντους έφερε και πάλι τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής. Ο Νίκος Φράγκος έδωσε με την σειρά του πολύτιμες βοήθειες και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -4 (41-45).

Στο τέταρτο και καθοριστικότερο δεκάλεπτο οι Καλύμνιοι έδειξαν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πάθος για να φτάσουν στον τίτλο του πρωταθλητή. Οι Βλαγκόγιας και Τσαούσης έμοιαζαν ανίκητοι μέσα στην ρακέτα και δεν άφησαν ποτέ την Καλλιθέα να φτάσει κοντά στην ανατροπή. Μάλιστα με κάρφωμα του Τσαούση στον αιφνιδιασμό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 45-56, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ο Κώστας Παντελίδης εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός για την Καλλιθέα, πετυχαίνοντας οκτώ συνεχόμενους πόντους και φέρνοντας και πάλι τους γηπεδούχους στο -4 (56-60), αλλά εκεί ο άποντος σε όλο το ματς Σίσιου, με μεγάλο jump shoot πέτυχε το 56-62 και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγά υπέρ της Ε.Α.ΚΑ. Η ομάδα του Γιώργου Μαύρου διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στο φινάλε άπαντες πανηγύρισαν έξαλλα την σπουδαία επιτυχία.
 


 

 

Τα δεκάλεπτα ήταν: 14-16, 23-30(ημ.), 41-45, 58-65

Διαιτητές: Ασλανίδης- Αγγελής

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Παναγιωταράκος): Βογιατζής 2, Καρβούνης, Παντελίδης Π. 6, Βασιλαράκης 3(1), Γυφτάκης 5(1), Σταύρου 4(1), Παντελίδης Κ. 14(2), Κανύχης 8(1), Φράγκος 12, Λιβησιανός 4, Εκινέ.

ΕΑ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος): Αλαχούζος, Κοπανέζος 6(1), Σίσιου 2, Θεοφιλάκος 12(2), Βλαγκόγιας 18, Μελεούνης, Ρογαλίδης 16(4), Τσαούσης 11, Ζαΐρης, Σκουμπουρδής, Κάτρης, Κοκκινίδης.

~giafkasports.gr