Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα σε 43 τομείς, κλάδους, χώρους -Τι ισχύει για τα γραφεία

Δημοσιεύτηκε 16:04 - 03/08/2020 Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα σε 43 τομείς, κλάδους, χώρους -Τι ισχύει για τα γραφεία

Σε υποχρεωτικό μέτρο προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους καθίσταται πλέον η μάσκα, μετά τη σταθερή ανοδική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

Ήδη, από το Σάββατο, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020) η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας. Σύμφωνα με την απόφαση το μέτρο τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 1 Αυγούστου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές έχουν ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και έτσι το το Σάββατο 1 Αυγούστου βεβαιώθηκαν συνολικά 333 παραβάσεις από τις οποίες οι 311 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας - μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για τους παραβάτες.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -Μάσκα σχεδόν παντού
Κυβέρνηση και αρχές τονίζουν με κάθε ευκαιρία τη σημασία της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση, αλλάζοντας την εικόνα προφίλ σε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανάρτησε μία φωτογραφία του στην οποία φοράει μάσκα με την ελληνική σημαία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-maska-kleistoys-horoys-aygoysto-epiheiriseis