Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο και ειδικότερα στη Μόρια.

Δημοσιεύτηκε 23:47 - 13/09/2020 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο και ειδικότερα στη Μόρια.

ΔΕΛΤΙO TYΠΟΥ 

Επιτέλους όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Κλειστά Κέντρα ΜΟΝΟ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο και ειδικότερα στη Μόρια. Οργανωμένο σχέδιο και αντίδραση κάποιων εγκληματιών - αιτούντων δήθεν ασύλου στη χώρα μας που επιθυμούν και προσπαθούν να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα ( ! ) -, εξέθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μεταναστών που διαβιούν στη Μόρια αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού της Λέσβου.


Συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας που συνεχίζουν να επιχειρούν στο νησί με στόχο την αποκατάσταση του μετά τα τελευταία γεγονότα. Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό αλλά και ένοπλες δυνάμεις, όλοι μας συνάδελφοι, επιχειρούμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα για την αποκατάσταση της ηρεμίας.
Οφείλουμε όμως να καταθέσουμε και τα «εγκλήματα» της Πολιτείας που εδώ και πέντε έτη έχει δημιουργήσει και έχει ανεχθεί μια έκρυθμη κατάσταση τόσο στις δομές της Μόριας όσο και στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς των μεταναστών γύρω από αυτή.

Είναι αναγκαία πρωτίστως η απόφαση που πρέπει να λάβει η πολιτεία. Ή την πατρίδα ή τις χρηματοδοτήσεις για τους μετανάστες. Δεν γίνονται εκπτώσεις στην φύλαξη των συνόρων και στη διαμόρφωση κλίματος ασφάλειας της ελληνικής επικράτειας. Μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορούν να συνεχιστούν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το καθεστώς διαχείρισης του μεταναστευτικού στη χώρα μας. Λάθη του παρελθόντος με δομές που πρέπει να είναι κλειστού τύπου αλλά γίνονται εν μία νυκτί ανοιχτού τύπου, με κανόνες λειτουργίας που δεν τηρούνται ποτέ, με επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης που δεν ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες και με οργανώσεις και συλλογικότητες που δεν έχουν καμία δουλεία ούτε εντός των δομών αλλά ούτε εκτός αυτών, δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Την καλούμε επιτέλους να πάρει τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται και να υποστηρίξει τις ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Φτάνει !