Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Πως θα γίνει η άρση των μέτρων – Βήμα βήμα τι απελευθερώνεται

Δημοσιεύτηκε 10:11 - 24/11/2020 Lockdown: Πως θα γίνει η άρση των μέτρων – Βήμα βήμα τι απελευθερώνεται

Σταδιακά και με προσοχή θα γίνει τον Δεκέμβριο η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

Λίγη ανάσα αναμένεται να πάρουν οι Έλληνες τον Δεκέμβριο, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει εδώ και καιρό βέβαια, να ανοίξει σιγά σιγά τη χώρα και να άρει το lockdown, μετά και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των τελευταίων ημερών.

Το 1ο βήμα

Το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει με τα σχολεία και ειδικά τα δημοτικά τα οποία αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους πιθανότατα στις 7 Δεκεμβρίου εάν όλα πάνε καλά και συνεχισθεί η σταθεροποίηση στα κρούσματα που παρατηρείται σήμερα και επέλθει και σημαντική μείωση

Το 2ο βήμα

Το λιανικό εμπόριο θεωρείται βέβαιον ότι θα ανοίξει για τις γιορτές εκτός απροόπτου. Μάλιστα πρώτα αναμένεται να ανοίξουν τα εποχιακά καταστήματα καθώς και τα μικρά εμπορικά εάν όχι κοντά στις 10 με 11 Δεκεμβρίου τότε στις 14.

Το 3ο βήμα

Προς ώρας οι εισηγήσεις των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών είναι να μην ανοίξει η εστίαση και η διασκέδαση, καθώς υπάρχει δυσκολία στο να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις αυτές και θεωρείται βέβαιον ότι θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση θαμώνων

Όλα όμως είναι ανοικτά καθώς οι διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών είναι συνεχείς.
Βέβαια από την άλλη πολλοί εστιάτορες προειδοποιούν ότι μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου ειδικά εάν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι πολύ αυστηρά.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως αν μετά τις γιορτές καταγραφεί μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων, θα γίνει νέο lockdown και μάλιστα πολύ πιο αυστηρό από το σημερινό, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.