Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια – Οι πιθανές ημερομηνίες και για άλλες δραστηριότητες

Δημοσιεύτηκε 11:31 - 22/01/2021 Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια – Οι πιθανές ημερομηνίες και για άλλες δραστηριότητες

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.
Οι ειδικοί αναμένεται να εγκρίνουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, κάτι που θεωρείται πιθανό να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Είναι άλλωστε η ημερομηνία που έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν αυτήν τη Δευτέρα, κάτι που δεν θεωρείται όμως πολύ πιθανό.

Παρότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θεωρούνται «ευνοϊκά» την περίοδο αυτή, οι ειδικοί αναμένεται να δώσουν λίγες ημέρες ακόμη περιθώριο πριν το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να μετρηθεί και η επίπτωση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι οικονομικές δραστηριότητες

Στο μεταξύ όμως στο τραπέζι αναμένεται να πέσει σήμερα και το θέμα του ανοίγματος κι άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. Προς ώρας τα χιονοδρομικά κέντρα πάνε πίσω, λένε πηγές του HealthReport.gr, αφού προτεραιότητα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και από κει και πέρα θα επιχειρηθεί το επόμενο άνοιγμα.

Ωστόσο είναι πιθανό σήμερα να δοθεί το πράσινο φως για το κυνήγι και το ψάρεμα αφού πολλοί ειδικοί της επιτροπής έχουν δηλώσει πως δεν υπάρχει ζήτημα οι δύο αυτές δραστηριότητες να μην γίνονται την ώρα μάλιστα που οι πολίτες μπορούν και κινούνται σχεδόν ελεύθερα στην αγορά.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να ανοίξουν είναι και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ καθώς η κυβέρνηση κρίνει πως είναι ασφαλή και μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας όπως στα καταστήματα λιανεμπορίου.

healthreport.gr