Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κλικ της καρδιάς μου

Δημοσιεύτηκε 13:04 - 07/09/2021 Τα κλικ της καρδιάς μου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ/ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
«Στη φωτογραφία φαίνεται η Μεγάλη Σπηλιά, μια αναρριχητική πίστα της Καλύμνου. Πέρα από το γεωλογικό φαινόμενο που είναι μοναδικό, αυτή είναι μια από τις αγαπημένες του εικόνες γιατί μου θυμίζει τη γνωριμία μου με τον εικονιζόμενο αναρριχητή, έναν Γάλλο που κυκλοφορούσε χωρίς παπούτσια. Στην ανάβαση για τη Σπηλιά εμένα μου κοβόταν η σόλα του παπουτσιού από την τραχύτητα του εδάφους και αυτός ήταν ξυπόλυτος. Η πατούσα του ήταν πιο σκληρή κι από λάστιχο. Θυμάμαι ότι μου έλεγε ότι μόνο τη μέρα της Πρωτοχρονιάς φοράει παπούτσια. Πιο αγαπημένος μου είναι αυτός, όχι τόσο η φωτογραφία».

ΜΥΚΟΝΟΣ/ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μπροστά από το δημαρχείο της Μυκόνου. Πρόκειται για παράσταση στο πλαίσιο μιας συνάντησης φολκ συγκροτημάτων από όλες τις Κυκλάδες, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Μυκόνου. Μ’ αρέσει πάρα πολύ αυτή η φωτογραφία γιατί παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική της Μυκόνου και δεν απεικονίζει τις συνηθισμένες εικόνες με κόσμο που χορεύει ημίγυμνος σε παραλίες. Γενικά η Μυκονος είναι ένα νησί που διατηρεί πολλά στοιχεία της παράδοσής του, αλλά για κάποιο λόγο οι Μυκονιάτες αυτό το κρατάνε μεταξύ τους».

ΠΥΛΟΣ/ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Όταν την επισκέφθηκα για πρώτη φορά, το 2014, η Χρυσή Ακτή ήταν μία από τις ωραιότερες και με τον λιγότερο κόσμο παραλίες που είχα δει ποτέ. Η φωτογραφία είναι από τις διακοπές μου. Φανταστικής ποιότητας παραλία, ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο όλη η ακτή είχε 20 άτομα. Αυτό δυστυχώς έχει αλλάξει, πέρυσι που ξαναπήγα είχε πολύ περισσότερους λουόμενους».

η συνέχεια εδω