Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Προς νέα μέτρα για να συγκρατηθεί το κύμα τον Δεκέμβριο – Τι εξετάζεται

Δημοσιεύτηκε 11:46 - 24/11/2021 Κορονοϊός: Προς νέα μέτρα για να συγκρατηθεί το κύμα τον Δεκέμβριο – Τι εξετάζεται

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου – αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr – προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown. Παρότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αποκλείσει ένα γενικό lockdown, τα νέα μέτρα περιορισμού είναι καθημερινά στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.
Άλλωστε η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνους ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown, αφού δεν υπάρχουν τα κονδύλια να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

Ωστόσο μελετώνται νέα μέτρα που θα συγκρατήσουν το κύμα των νέων κρουσμάτων, αφού οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι χειρότερες εβδομάδες θα είναι οι δυο πρώτες του Δεκεμβρίου.

Τα νέα μέτρα
Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των ειδικών για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού, αφού μόνο χθες εντοπίσθηκαν 8.100 κρούσματα, ενώ κατεγράφησαν 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι στα νοσοκομεία.
Οι επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα είναι χειρότερες αφού και οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κινδυνεύουν αντίστοιχα, ειδικά εάν είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Το ζήτημα που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης είναι εάν θα πρέπει να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε όσους δεν εμβολιάστηκαν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη και να απαγορευθούν ακόμη και οι επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/koronoios-pros-nea-metra-gia-na-sygkratithei-to-kyma-ton-dekemvrio-ti-exetazetai/