Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραυνός εν αιθρία στην Κατεχάκη η καρατόμηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε 15:09 - 18/03/2023 Κεραυνός εν αιθρία στην Κατεχάκη η καρατόμηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Κατεχάκη, τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η αιφνιδιαστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνεκλήθη σήμερα για αντικατάσταση του Αρχηγού της Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα με τον μέχρι πρότινος Υπαρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Σημειώνεται πως ο Αντιστράτηγος κ. Σκούμας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει χρόνο στη θέση του Αρχηγού, ενώ δεν είχε αποφασιστεί η αντικατάστασή του στις προηγούμενες κρίσεις που έγιναν πριν δύο μήνες και έτσι η απόφαση αυτή για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν καν ενήμερη η πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αιφνιδίασε τους πάντες, αφού για να χαρακτηριστεί ομαλή θα έπρεπε να συμπληρώσει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο θητείας.

Αν και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, απευθύνθηκε η ερώτηση προς τους αρμοδίους αν αυτό έχει να κάνει με τον χειρισμό των πορειών για τα Τέμπη και τις καταγγελίες για αστυνομική βία, η απάντηση ήταν αρνητική. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, και άρα του Μεγάρου Μαξίμου, επισήμως τουλάχιστον αποσκοπεί «στη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Αυτό βεβαίως μόνο ως υπεκφυγή μπορεί να θεωρηθεί για έναν ανώτατο αξιωματικό που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει καλά-καλά το πρώτο του έτος ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ξαφνικά αντικαθίσταται με τις προηγούμενες κρίσεις πριν δύο μήνες να μην τον αγγίζουν.

Άρα, εκ των πραγμάτων η απόφαση έχει να κάνει με όσα ακολούθησαν αυτούς τους μήνες και, όπως όλα δείχνουν, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας χάνει τη θέση του για αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Πίσω από αυτή την αιφνιδιαστική πάντα απόφαση, όμως, που αντικατοπτρίζει και έναν εμφανή πανικό εντός της κυβέρνησης, υπάρχει και μία ίσως προειδοποίηση για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

news247