27 Ιανουαρίου 2023 | 16:58

Τρία Γαλλικά Διαμαντάκια του NETFLIX

Δημοσιεύτηκε 16:46 - 26/01/2020 Τρία Γαλλικά Διαμαντάκια του NETFLIX

To Netflix και γενικότερα το Online streaming έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, και εμείς είμαστε εδώ όχι για να σας πούμε τα τετριμμένα , δηλαδή Peaky blinders, Dracula και λοιπά πασίγνωστα σόου αλλά για να προτείνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά που μπορεί να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας.  Θα προτείνουμε λοιπόν τρία  “σκοτεινά” γαλλικά διαμαντάκια για να σας κάνουν παρέα στον ελεύθερό σας χρόνο.

Ξεκινάμε με το Marianne, μια σειρά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείτε μόνοι, ειδικά αν φοβάστε εύκολα. «Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της, μια διάσημη συγγραφέας ιστοριών τρόμου ανακαλύπτει ότι το εφιαλτικό πνεύμα των ονείρων της καταδυναστεύει τον πραγματικό κόσμο». Αυτή είναι η περιγραφή που δίνει το Netflix για τη γαλλική του σειρά Marianne, η οποία υπόσχεται αληθινό τρόμο, με όσους την έχουν δει, συμπεριλαμβανομένου και εμού, να είναι ενθουσιασμένοι.

Συνεχίζουμε αλλάζοντας λίγο στυλ, με μια ακόμη γαλλική παραγωγή, το “Le Chalet”, το οποίο κινείται στα πλαίσια του δράματος και του θρίλερ αγωνίας. Αφορά στην ιστορία μιας παρέας φίλων από τα παλιά που συγκεντρώνονται στο απομακρυσμένο σαλέ του μικρού χωριού στο οποίο μεγάλωσαν 20 χρόνια πριν, με σκοπό να γιορτάσουν το γάμο ενός εξ’αυτών. Η επιστροφή όμως στα πάτρια εδάφη, δεν θα συνδυαστεί με πάρτυ και χαρές, καθώς τη στιγμή της άφιξής τους, μια τοπική κατολίσθηση καταστρέφει ένα σημείο της γέφυρας, του μοναδικού αυτοκινητόδρομου επιστροφής στον «πολιτισμό», ενώ την ίδια στιγμή κανείς τους δεν έχει σήμα στο κινητό για να ειδοποιήσουν. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά που ενώνει συνεχώς το παρελθόν και το παρόν για να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις.

Τελευταίο και ίσως πιο καλοστημένο και καλοφτιαγμένο το “Zone Blanche” ή Black spot αν προτιμάτε. Η σειρά εξελίσσεται σε μια μυστηριώδη κωμόπολη μέσα στο δάσος, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από ένα πριονιστήριο, ενώ υπάρχουν μια σειρά από δολοφονίες και εξαφανίσεις, τις οποίες καλούνται να επιλύσουν σκληροτράχηλη σερίφης και ένας εισαγγελέας.Το σκηνικό είναι αρκούντως ιδιαίτερο, οι αστυνομικοί γεμάτοι εκκεντρικότητες, οι δολοφονίες ατμοσφαιρικές, τα μυστικά πολλά και παλιά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση