Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Όσκαρ 2022 τίμησαν και τον Μίκη Θεοδωράκη στο φετινό "In Memoriam"

Δημοσιεύτηκε 08:57 - 28/03/2022 Τα Όσκαρ 2022 τίμησαν και τον Μίκη Θεοδωράκη στο φετινό "In Memoriam"

Όπως είναι καθιερωμένο, τα Oscars 2022 τίμησαν τη μνήμη των αστέρων του Hollywood που έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, και φέτος η παρένθεση του "In Memoriam" προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους και όσους παρακολουθήσαν τη λαμπερή 94η Τελετή Απονομής.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το φετινό απόσπασμα ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στον Sidney Poitier, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος άνδρας που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ πρωταγωνιστικού ρόλου, για την ταινία Lilies of the Field του 1963. Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο Bill Murray για να τιμήσει τον σκηνοθέτη Ivan Reitman, ο οποίος απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου και ευθύνεται για το Ghostbusters.

Με τη σειρά της η Jamie Lee Curtis τίμησε τη μνήμη της Betty White, η οποία έφυγε από τη ζωή στης 31 Δεκεμβρίου, έχοντας μια λαμπρή καριέρα τουλάχιστον 70 χρόνων στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πρέπει να σημειωθεί πως το φετινό "In Memoriam" των Oscars 2022 τίμησε και τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ο θρυλικός Έλληνας συνθέτης και στιχουργός είχε δημιουργήσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το Συρτάκι για την κινηματογραφική ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας (Zorba the Greek, 1964), ενώ είχε γράψει μουσική και άλλες γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973).


 

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που απέτισε η Ακαδημία στα μέλη της που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2021 και στις αρχές του 2022 περιλάμβανε επίσης ονόματα όπως ο William Hurt και η Olympia Dukakis που στο παρελθόν είχαν κερδίσει χρυσά αγαλματίδια, καθώς και οι Ned Beatty, Sally Kellerman and Dean Stockwell, Jean-Marc Vallee, Peter Bogdanovich και Richard Donner.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Ακαδημία έλαβε αυστηρή κριτική από πολλούς γιατί ξέχασε τον Bob Saget, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο, έχοντας μάλιστα κερδίσει στο παρελθόν και Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ “Through Adam’s Eyes”.

~unboxholics.com