Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Google Maps με 99 smartphones (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε 09:45 - 04/02/2020 Δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Google Maps με 99 smartphones (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετέφερε ένα καρότσι γεμάτο με τηλέφωνα και ξεγέλασε την εφαρμογή της Google.

Ο καλλιτέχνης Simon Weckert, χρησιμοποίησε ένα καρότσι με 99 smartphones και κατάφερε να χακάρει τους χάρτες Google Maps δημιουργώντας εικονικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Βερολίνου. Ο στόχος ήταν να κάνει την εφαρμογή να πιστέψει πως τα 99 αυτά κινητά που κινούνταν με πολύ αργή ταχύτητα ήταν 99 οδηγοί που προσπαθούσαν να περάσουν από εκείνο το σημείο του δρόμου.

Από το βίντεο που δημοσίευσε ο Γερμανός, η ιδέα του φαίνεται πως πέτυχε καθώς οι δρόμοι στους οποίους κινούνταν απέκτησαν κόκκινο χρώμα – το οποίο συμβολίζει την αυξημένη κίνηση – παρόλο που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν αυτοκίνητα από το σημείο. Πέρα από πείραμα, είχε αντίκτυπο και στην πραγματικότητα καθώς ελάχιστα αυτοκίνητα πέρασαν από αυτό τον δρόμο, αφού λογικά η εφαρμογή διαβάζοντας την κίνηση, τους έστειλε από εναλλακτική διαδρομή.  maps2

 maps2
Εργαζόμενος της Google παραδέχθηκε ότι το πείραμα μάλλον είναι έγκυρο

Η Google δεν σχολίασε το συμβάν όμως ο Torrey Hoffman που εργάζεται στην εφαρμογή δήλωσε στο Twitter πως κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό να συνέβη στην πραγματικότητα. Αν αυτό ισχύει, τότε η εταιρεία θα πρέπει να αναβαθμίσει το σύστημα της έτσι ώστε να αναγνωρίζει πιθανές απόπειρες δολιοφθοράς που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στους χρήστες.

πηγή pagenews.gr