Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευτυχώς Αρρωστήσαμεν

Δημοσιεύτηκε 13:20 - 30/07/2020 Ευτυχώς Αρρωστήσαμεν

Με αμηχανία δεχθήκαμε την είδηση του πρώτου κρούσματος αλλά η αλήθεια είναι ότι για πολλούς ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για να θρέψει την πείνα για κινδυνολογία και κουτσομπολιό. Είναι αλήθεια πως oι πιο παθιασμένες συζητήσεις έχουν να κάνουν με δυσάρεστα-και όχι ευχάριστα-γεγονότα, καθώς είναι ευκαιρία για εύκολη κριτική. Κάτι στην κουλτούρα μας, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα όταν ασχολούμαστε με τον πόνο του άλλου.

Από το πρώτο κιόλας βράδυ της είδησης, οι συζητήσεις πήραν φωτιά και καθένας έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να ασκήσει κριτική από τη δική του σκοπιά. Πρώτη και καλύτερη δέχθηκε τα πυρά η ασθενής, που “έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές μας”. Λες και δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα αυτο, λες και το κορίτσι ήξερε ότι φέρει τον ιό και βγήκε να το μεταδώσει. Βέβαια, υπάρχει πιθανότητα να μην ήταν εκείνη ο πρώτος φορέας αλλά για κακή της τύχη ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

 Έπειτα η κουβέντα πήγε στην ιχνηλάτηση. Όχι τόσο στην εξέταση των στενών της επαφών που θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά στην κυριολεκτική ιχνηλάτηση. Να μάθουμε δηλαδή να την πορεία της ασθενούς από την άφιξη της στην Κάλυμνο μέχρι και την εξέταση της. Εκεί ανακατεύτηκαν λίγο-πολύ όλα τα νυχτερινά κέντρα του νησιού, οι δημόσιες υπηρεσίες τα γυμναστήρια και φυσικά ο Μακρόπουλος. Ο Μακρόπουλος που, σύμφωνα με τις φουκαΐνες (αρσενικές και θηλυκές) ευθύνεται κατά 50% τουλάχιστον που ήρθε να μας αναστατώσει και να προκαλέσει συνωστισμό. 

 

 

Ύστερα πήραν σειρά όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που διαφθείρουν τη νεολαία οδηγώντας τα παιδιά μας στον όλεθρο και εν τέλει, στον κορωνοϊό. Οι καλοθελητές  βρήκαν την ευκαιρία τους, ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους, να στοχεύσουν εναντίον συναδέλφων, αφού ως γνωστόν προτιμούμε να κλείσουν όλα τα μαγαζά, από το να βγάζει ο άλλος πέντε ευρώ παραπάνω από μας. Να κλείσουν λοιπόν όλα τα νυχτερινά κέντρα. Λουκέτο στα γυμναστήρια, στις δημόσιες υπηρεσίες και για να μη ξεχνιόμαστε, εμπάργκο στο Μακρόπουλο και την κομπανία του. 

Στο τέλος για το τέλος αφήνω τους αγαπημένους μου συνωμοσιολόγους (που είναι αμέτρητοι εδώ) οι οποίοι με το άκουσμα της είδησης δεν προλάβαιναν να αναπτύσσουν θεωρίες. Παραθέτω μερικές από αυτές  για να περάσει ευχάριστα  η περίοδος των δεινών που έφτασε. 

  • Η Κάλυμνος της ακολασίας τιμωρείται από το Θεό
  • Μακρόπουλος+κλιμάκιο ΕΟΔΥ ήταν στοχευμένοι να φέρουν τον κορωνοϊό
  • Δήμαρχος σπέρνει κορωνοϊό για να μας αποπροσανατολήσει από τη χωματερή που σιγοκαίει
  • Το κορίτσι έχει μια απλή γριπούλα αλλά θέλουν να σπείρουν τον πανικό
  • Κώοι έφεραν τον κορωνοϊό για να πλήξουν οικονομικά την Κάλυμνο

Ευτυχώς αρρωστήσαμεν λοιπόν, για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε. Και ίσως τώρα επιτέλους να προσέξουμε λίγο περισσότερο.