23 Οκτωβρίου 2021 | 20:32

Με παράσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα

Δημοσιεύτηκε 10:05 - 28/01/2020 Με παράσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα

Ακόμα και ο χειμώνας έχει τη χάρη του στο νησί μας. Δεν έχει τη χαλαρότητα του καλοκαιριού βέβαια αλλά τουλάχιστον δεν επικρατεί νέκρα όπως σε κάτι άλλα νησιά (κοσμοπολίτικα τάχα μου τάχα μου). Μπορεί κανείς να βγεί να ξεσκάσει, να φάει και αν έχει βροχούλα να βγει ρομαντική βαρκαδα με τις γόνδολες στον εμπορικό δρόμο και όχι μόνο.

Πραγματικά με τόση αναποτελεσματικότητα που υπάρχει σε αυτό το ζήτημα, πιστεύω πως θα βγει κάποια στιγμή o δήμαρχος και θα ρίξει το φταίξιμο στην κλιματική αλλαγή. «Συμπατριώτες γνωρίζουμε πως η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει τεράστιες μεταβολές στο φυσικό περιβάλλον και το νησί μας δεν έμεινε απ’ εξω. Ήδη έχω αρχίσει συζητήσεις και έχω μιλήσει με τον πρόεδρο Τραμπ, ώστε να αλλάξει την υπογραφή του σχετικά με το σύμφωνο του Παρισίου. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχω μιλήσει με όλα τα αρμόδια  γραφεία σε Αθήνα και εξωτερικό και μου υποσχέθηκαν ότι το ζήτημα της Καλύμνου είναι υπό διερεύνηση». Το βλέπω να γίνεται.

Και όμως δεν ήταν έτσι πάντα. “Παλιά είχε φρεάτια στις μπάντες και ηπηένασι τα νερά μέσα. Εν είχαμε φτο το κακό”, μου είπε η θεία Καλλιόπη. “Μετά ηβάλασι άσφαλτο και ηβούλωσε ο δρομος”. Δηλαδή αν δεν ανοίξουμε φρεάτια (που τζάμπα θα ανοιχτούν αφού έχουν φράξει οι αποχετεύσεις), το μόνο που μένει είναι να εγκατασταθούν δέστρες στα κατώφλια των μαγαζιών για να αράζουν οι βάρκες των πελατών.

Φυσικά το πρόβλημα αυτό δεν βαραίνει ένα δήμαρχο· κανείς εως τώρα δεν κατάφερε να το λύσει άλλωστε. Ίσως να πρέπει να το αποδεχτούμε ως μέρος της καθημερινότητας, ίσως πάλι πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα που κάποιους θα δυσαρεστήσουν. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας προς το παρόν μιας και ξεκινούν οι μελέτες όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης. Προς το παρόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προσευχόμαστε να μη βρέχει για πάνω από ένα τέταρτο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση