Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο-όχι τόσο-άσχετες φωτογραφίες και κάποιες προτάσεις αξιοποίησης της χωματερής

Δημοσιεύτηκε 20:17 - 09/11/2021 Δύο-όχι τόσο-άσχετες φωτογραφίες και κάποιες προτάσεις αξιοποίησης της χωματερής

Στα γραφεία του γκελιού ήρθε το πρωί η φωτογραφία που βλέπουμε αριστερά. Προφανώς στη Χιλή που βρίσκεται, δεν τους απασχολεί η μετάφρασή του στα ελληνικά οπότε το ηφαίστειο Putana θα συνεχίσει να λέγεται έτσι, όσο κι αν ο δήμαρχος επιθυμεί να αποκτήσει την μοναδικότητα του ονόματος για το δικό του ηφαίστειο. 

Γιατί δικό του έργο είναι, και όπως φαίνεται είναι περήφανος γι αυτό. Μετά από 4 θητείες δεν δικαιούσαι να ρίχνεις ευθύνες αλλού και να μην αποδέχεσαι τις δικές σου.

Παρόλ'αυτά, με όλη την καλή μας διάθεση ετοιμάσαμε κάποιες προτάσεις για την ανάδειξη της χωματερής και την αξιοποίηση των τωρινών της λειτουργιών.

 

Ιαματικά λουτρά Γιαννοχωράφων

Τι Θέρμα και βλακείες. Στα Γιαννοχώραφα βράζει το υπέδαφος. Στήνεις 3-4 μπανιέρες που θα βρεις εκεί και δίνεις μία μάσκα οξυγόνου στα ηλικιωμένα πλήθη που θα έρθουν να γιατρέψουν τα αρθρητικά τους.

 

Νέα Καλντέρα

Κάτσε τώρα. Δηλαδή η Σαντορίνη τι παραπάνω έχει; Με τις διασυνδέσεις που έχεις, μπορείς να φέρεις δεκάδες επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχειακές μονάδες ανώτερες από αυτές των Κυκλάδων. Η θέα του ηφαιστείου πληρώνεται και το μαϊ θα ρέει άφθονο

 

Κυνήγι εμπρηστών

Αν αποφασίσεις (λέμε τώρα) ότι η χωματερή είναι κακή, τουλάχιστον να το εκμεταλλευτείς. Οργανώνεις κυνήγι εμπρηστών, για να ανακαλύψεις ποιός ή τι είναι αυτό που βάζει τις φωτιές. Επίδοξοι ντετέκτιβ καταφθάνουν στο νησί για να συνδράμουν στις έρευνες και να ικανοποιήσουν το εγώ τους. Και δε χρειάζεται να βάλεις κάμερες σούπερ ασφαλείας όπως υποσχέθηκες. Χαλάει τη χαρά της ανακάλυψης.

 

Προσκλήσεις διασημοτήτων

Αυτό το παράξενο που γίνεται να μην ανάβει η παραμικρή σπίθα όταν έρχονται υψηλά προσώπατα, είναι πράγματι αξιοπερίεργο. Οπότε ΑΝ θέλουμε να μην ανάβει η χωματερή, να προσκαλούμε κάποιον γνωστό πολιτικό κατά προτίμηση, για να ξενοιάσουμε.

 

Αφού αποφασίσαμε να την διατηρήσουμε ως έχει, τουλάχιστον ας το εκμεταλλευτούμε. Είναι η πολλοστή φορά που ασχολούμαστε με το θέμα και το παίρνουμε στην πλάκα. Γιατί αυτοί που πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά, δεν το κάνουν.