Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κάλυμνος στην αναμονή του μηχανήματος μοριακών εξετάσεων και του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της

Δημοσιεύτηκε 11:54 - 26/06/2020 Η Κάλυμνος στην αναμονή του μηχανήματος μοριακών εξετάσεων και του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της

Επτά μηχανήματα μοριακών εξετάσεων, με τα οποία τα νοσοκομεία θα έχουν απάντηση μέσα σε μία μόνο ώρα στις εξετάσεις κορωνοϊού, γρίπης αλλά και πολλών ακόμα σοβαρών ασθενειών, προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από τον προϋπολογισμό της για την Υγεία. Από αυτά ένα θα έλθει στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Ήδη τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Η Κάλυμνος περιμένει υπομονετικά να πάρει την σειρά της.

Στο κομμάτι της αγοράς και τοποθέτησης στο νοσοκομείο μας αξονικού τομογράφου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την αγορά των μηχανημάτων και μάλιστα χωρίς καμία ένσταση το οποίο βοηθάει πολύ στον χρόνο υλοποίησης του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έπαρχο Καλύμνου κ. Μουσελλή η διαδικασία και η τοποθέτηση του μηχανήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες, σε συνδυασμό βέβαια με την ολοκλήρωση των εργασιών του "Χαλίκειου" κτιριακού συγκροτήματος.

Εν αναμονή λοιπόν αυτών των δύο σημαντικών εξαγγελιών από την πλευρά της Περιφέρειας βρίσκεται το νησί της Καλύμνου.