Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό στον κορονοιό, για τον 72χρονο από Κάρπαθο - Ανακοίνωση από το δήμο Καρπάθου

Δημοσιεύτηκε 19:13 - 01/07/2020 Το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό στον κορονοιό, για τον 72χρονο από Κάρπαθο - Ανακοίνωση από το δήμο Καρπάθου

Τελικά είναι φορέας του κορονοιού ο 72χρονος από την Κάρπαθο που έχει μεταφερθεί στο Ηράκλειο από χθες το απόγευμα με ελικόπτερο που διέθετε κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο δείγμα βγήκε αρνητικό ενώ λίγες ώρες μετά στο δεύτερο βγήκε θετικός. Ο 72χρονος είχε έρθει από την Αμερική πριν από λίγες ημέρες και έμενε στο χωριό του. Αναμένονται οδηγίες απο τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση και οτιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο να γίνει τη μη εξάπλωση του ιού. Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα CoVid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Ανακοίνωση του Δήμου Καρπάθου

Επιβεβλημένη η τήρηση των προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρπάθου.

Στις 30/06/2020 το ΚΥ Καρπάθου διαχειρίστηκε ασθενή ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς και τα κριτήρια του ΕΟΔΥ. Πληροφορούμε τους πολίτες ότι η διαχείριση του περιστατικού έγινε σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα του Covid 19 (ατομικά μέτρα προστασίας ασθενούς - ιατρικού προσωπικού, αεροδιακομιδή με ειδική κάψουλα σε Νοσοκομείο αναφοράς).

Από το Νοσοκομείο αναφοράς όπου νοσηλεύεται λάβαμε την πληροφορία ότι σε τεστ ανίχνευσης, ο ασθενής παρουσίασε αυξημένο ιϊκό φορτίο και θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την διαχείριση του ασθενούς, την ιχνηλάτηση, τις κοινωνικές επαφές κλπ την αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία.

Συνεπώς,παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούν τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Εκ της Πολιτικής Προστασίας.

verena.gr