Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήρθε και η γιορτή του Σταυρού μέσα στα χρώματα του φθινοπώρου, βίντεο και φωτογραφίες από τον Εσπερινό

Δημοσιεύτηκε 23:07 - 13/09/2020 Ήρθε και η γιορτή του Σταυρού μέσα στα χρώματα του φθινοπώρου, βίντεο και φωτογραφίες από τον Εσπερινό

Ήρθε και η γιορτή του Σταυρού μέσα στα χρώματα του φθινοπώρου.

Πάντα αυτή η γιορτή κουβαλούσε την θλίψη για το τέλος του Καλοκαιριού. Ήταν η εποχή που οι εξοχές άδειαζαν,τα νοικοκυριά φορτώνονταν στα τρίκυκλα, τα φώτα των εξοχικών έσβηναν, οι άνθρωποι έφευγαν, τα πισπερίσματα και τα τραγούδια στις βεράντες σιγούσαν. Το ξεκίνημα των σχολείων μας θύμιζε πως αυτή η γλυκιά αναμονή του Καλοκαιριού για ξεκούραση, για μπάνια, για μία απόδραση από την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας τελείωσε... Το ανέβασμα στον Σταυρό, πάνω από το Καντούνι είχε πάντα μια πικρή γεύση μελαγχολίας που την στόλιζαν τα ωραία χρώματα του φθινοπώρου και η αγαπημένη θέα του Πανόρμου.

Με αυτές τις αναμνήσεις ανεβήκαμε πάλι φέτος την γραφική ανηφόρα προς τον Σταυρό με το μαγευτικό πανόραμα να σε αποζημιώνει για τον ιδρώτα της ανάβασης. Η συμμετοχή του κόσμου εφέτος ήταν πρωτόγνωρη. Πλήθος κόσμου ανέβαινε από νωρίς για τον εσπερινό. Γλάστρες μικρές - μεγάλες με βασιλικούς σκορπούσαν το άρωμα τους καθώς ανέβαιναν στα χέρια των πιστών για το τάμα στην χάρη του Σταυρού. Οι ψάλτες στόλισαν τον εσπερινό με τις ωραίες φωνές τους και ο αγαπημένος μας παπάς - Σακαλλέρος, αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκευτικής ζωής του Πανόρμου, τέλεσε με απλότητα και μελωδικότητα τον εσπερινό. Όλα με τάξη φτιαγμένα από την επιτροπή του Αγίου - Γεωργίου, κατάφεραν να συντονίσουν και να κεράσουν το μεγάλο πλήθος των προσκυνητών. Μπράβο σε όλους!!!

Καλή σχολική χρονιά να ευχηθούμε και βέβαια χρόνια πολλά στους Σταύρους και τις Σταυρούλες μας!!!