Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικάστηκε Σύριος για τη μεταφορά αλλοδαπών στην Ψέριμο Το σκάφος του έμεινε ακυβέρνητο και διασώθηκε από τους λιμενικούς

Δημοσιεύτηκε 11:53 - 17/09/2020 Δικάστηκε Σύριος για τη μεταφορά αλλοδαπών στην Ψέριμο Το σκάφος του έμεινε ακυβέρνητο και διασώθηκε από τους λιμενικούς

Ένας 32χρονος Σύριος δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ως ο κυβερνήτης σκάφους που μετέφερε επτά αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας και έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά της Ψερίμου με αποτέλεσμα να διασωθούν από τους λιμενικούς της περιοχής μας!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και μετά τη σύλληψη και τις κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος του, ο 32χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Την προηγούμενη εβδομάδα η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης της κας Μαρίας Μανώλακα, έκρινε ένοχο τον 32χρονο Σύριο αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθε μεταφερόμενο και 9 μήνες για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 2 έτη και επτά μήνες με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου 2019  τα ξημερώματα οπότε και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση βάρκας στην οποία επέβαιναν οι επτά μεταφερόμενοι και ο 32χρονος Σύριος φερόμενος ως ο διακινητής τους, στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της εν λόγω βάρκας από  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταφερόμενων και του 32χρονου, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στο λιμάνι της Καλύμνου όπου συνελήφθη ο Σύριος ως ο Κυβερνήτης και διακινητής των υπολοίπων.
Την προανάκριση διενήργησε το  Λιμεναρχείο Καλύμνου.

rodiaki.gr