Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρθρο γροθιά στο στομάχι για το σχολείο της Τελένδου

Δημοσιεύτηκε 09:29 - 01/10/2020 Άρθρο γροθιά στο στομάχι για το σχολείο της Τελένδου


Τα παιδιά της Τελένδου ο Μανώλης, ο Σταύρος και η Ειρηνούλα σήμερα, μαζί με τη δασκάλα τους τη Φωτεινή είχαν επισκέπτες στο μικρό σχολείο. Την ώρα του μαθήματος και χωρίς να ενημερωθούν νωρίτερα από τους αρμοδίους παρουσιάστηκαν δύο εργάτες του δήμου Καλύμνου και προχώρησαν σε εργασίες έτσι ώστε να γίνουν εν συνεχεία τις επόμενες ημέρες αποκαταστάσεις όπου χρειάζεται εντός του κτιρίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι εργάτες πετούσαν τους σοβάδες του σχολείου μέσα στην τάξη την στιγμή που τα παιδιά έκαναν μάθημα. Κι έτσι δασκάλα και μαθητές επειδή ήταν αδύνατο να συνεχίσουν το μάθημα τους εντός αίθουσας αναγκάστηκαν να βγουν στον προαύλιό χώρο του σχολείου. Ευτυχώς ο καιρός της Ελλάδας ακόμη το επιτρέπει. Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο της Τελένδου εδώ και αρκετά χρόνια είχε ανάγκη αποκατάστασης. Μάλιστα πριν δύο χρόνια εγκρίθηκε ποσό εργασιών. Κι έφτασε το τίμημα του χρόνου. Ήρθε η στιγμή της αποκατάστασης. Και πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνει; Μα φυσικά τώρα που τα σχολεία άνοιξαν…
«Η δασκάλα και τα παιδιά έκαναν μάθημα στον προαύλιο χώρο και πείτε μου αν είμαι παράλογη ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αυτά τα μερεμέτια;» Αναφέρει μητέρα μαθητή. Το σχολείο της Τελένδου άλλωστε θα κλείσει τέλη Οκτωβρίου και τα παιδιά θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Κάλυμνο. Θα επανέλθουν στο νησί της Τελένδου τον Μάιο όταν θα έχει ανοίξει ξανά η τουριστική περίοδος. Διότι το νησί, δεν έχει Γυμνάσιο και Λύκειο. Άρα λοιπόν οι εργασίες θα μπορούσαν να περιμένουν ένα μήνα ακόμη. Και όταν με το καλό οι μικροί μαθητές επιστρέψουν σε αυτό το Μάιο τότε θα ήταν στην ευχάριστη θέση να αντικρίσουν ένα «νέο» χωρίς προβλήματα σχολείο.
«Αυτές οι εργασίες έπρεπε να γίνουν βέβαια, γι αυτό φωνάζαμε εδώ και τρία χρόνια όμως έπρεπε να γίνουν πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τώρα είδατε την επικινδυνότητα του κτιρίου, που τα παιδιά κάνουν μάθημα μέσα;». Και η απάντηση του υπεύθυνου στη μητέρα του μαθητή ήταν ότι: «θα περιμέναμε να πείτε ένα ευχαριστώ για τις εργασίες που πραγματοποιούνται και στο εσωτερικό του σχολείου. Εγώ ο ίδιος επισκέφτηκα το σχολείο και διαπίστωσα ποσό επικίνδυνο ήταν το να κάνουν μάθημα παιδιά. Λίγη σκόνη ακόμη για μια δυο ημέρες, δεν νομίζω πως αποτελεί πρόβλημα. Πρόβλημα θα ήταν να έρθει στο κεφάλι κάποιου παιδιού σοβάς ή κάτι χειρότερο…».
Μακάρι λοιπόν οι εργασίες να τελειώσουν σε δύο μέρες, οι φωτογραφίες όμως δείχνουν ότι τα «μερεμέτια» μάλλον θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Μέχρι τότε τα παιδιά θα κάνουν μάθημα ύστερα από αίτημα των γονιών στον ξενώνα της εκκλησίας.


Ελλάδα 2020. Τελικά όπως είπε και ο Κολοκοτρώνης: «αυτή η χώρα δεν θα πάει ούτε μπρος, αλλά ούτε και πίσω. Έτσι θα πάει…»

HUMANSTORIES.GR
]