Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπό τη μορφή Κεφαλαίου Κίνησης, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

Δημοσιεύτηκε 10:25 - 17/10/2020 «Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπό τη μορφή Κεφαλαίου Κίνησης, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί το πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου και παρέχει #ΝΗΣΙδΑ φροντίδας και ασφάλειας εν μέσω της βαθειάς ύφεσης της οικονομίας, που επέφερε η πανδημία.
Παρουσιάσαμε το πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ μαζί με τον Πρόεδρο της Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννη Πάππου και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκο Μπόνη, προϊόν της στενής και καλής μας συνεργασίας.
Η #ΝΗΣΙδΑ παρέχει ρευστότητα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από 5.000 έως 30.000 ευρώ ανά επιχείρηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και στηρίζει θέσεις εργασίας, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν έως 49 άτομα προσωπικό.
Την υποδοχή και αξιολόγηση των αιτήσεων αναλαμβάνει τρίτος φορέας, ο ΕΦΕΠΑΕ.
Η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για ένα μήνα, αφού κλείνει στις 23 Νοεμβρίου. Αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και οι ημερομηνίες αξιολόγησης, ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και εκταμίευσης είναι οι ίδιες για όλη την Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι 30.000.000,00 ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας. Πόρους που η Περιφέρειά μας χρειάστηκε να αναζητήσει από υπερδέσμευση επόμενου προγράμματος και αυτό είχε μια τεχνική καθυστέρηση. Γιατί χρειάστηκε να τους αναζητήσουμε; Γιατί είχαμε επιτελέσει το χρέος μας να έχουμε απορροφήσει τα ευρωπαϊκά χρήματα που είχαμε διαθέσιμα για έργα και δράσεις, με αποτέλεσμα να μην μένουν αδιάθετα. Αυτή η τεχνική καθυστέρηση μας έδωσε το πλεονέκτημα να επωφεληθούμε από την εμπειρία των προγραμμάτων που τρέχουν στις άλλες Περιφέρειες και να βελτιώσουμε σημεία προς όφελος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Σε ποια σημεία διαφοροποιείται το πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ από τα αντίστοιχα των άλλων Περιφερειών; Διαθέτουμε στις επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη προθεσμία που τρέχει για την συγκέντρωση και κατάθεση των δικαιολογητικών για μεγαλύτερη άνεση χρόνου στους δυνητικούς δικαιούχους και δημιουργούμε ειδικό ΔΙΑΚΡΙΤΟ χώρο για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα και δεν είχαν λάβει έως σήμερα επαρκή στήριξη.
Γιατί νοιαζόμαστε στην πράξη και για το μαγαζάκι της γειτονιάς.
Γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα και κάθε πρόγραμμα δεν αρκεί από μόνο του να σώσει την οικονομία από τη βαθειά ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία. Είναι όμως μία #ΝΗΣΙδΑ, στην οποία η μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση των νησιών μας μπορεί να ξαποστάσει από την τρικυμία που έχει επιφέρει η πανδημία, για να είναι σε θέση και να έχει δυνάμεις, όταν κοπάσουν τα κύματα, να διεκδικήσει το 2021 αυτό που της αξίζει.