Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για την 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε 13:28 - 28/10/2020 Μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για την 28η Οκτωβρίου

Τέτοιες μέρες πριν 80 χρόνια, οι πρόγονοί μας, ξεκινούσαν με θάρρος προς τα βουνά της Πίνδου, για να υπερασπιστούν τα ιερά και όσιά μας ενάντια στον Ιταλό κατακτητή. Η εποποιία του 40’, ξυπνά μέσα μας όλα τα αγνά αισθήματα φιλοπατρίας, με κυριότερο όλων την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Ενότητα και ομοψυχία, που επέδειξαν οι Έλληνες απέναντι στον εισβολέα, απέναντι στο φασισμό και αργότερα στο ναζισμό.

Το «ΟΧΙ» όλων των Ελλήνων, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας, στη θύμηση της οποίας όλοι οι Έλληνες επιβάλλεται να ενωνόμαστε στα κοινά μας ιδεώδη και να αντιμετωπίζουμε με ενότητα και αλληλεγγύη κάθε ζήτημα.

Ο ηρωισμός των Ελλήνων, που επιβεβαιώθηκε με τους διθυραμβικούς ύμνους εχθρών και συμμάχων, ο πόθος για Ελευθερία και η πίστη στις ιερές αξίες του Ελληνισμού, που πέρασαν από γενιά σε γενιά, τώρα -περισσότερο από ποτέ- είναι αναγκαίο να διαφυλαχθούν και να διαδοθούν στις επόμενες γενιές.

Σήμερα, όσο εμείς θυμόμαστε και τιμούμε αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία και απαντώντας σε κάθε προκλητική κίνηση της γείτονος Τουρκίας. Στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, αντικατοπτρίζονται οι σύγχρονοι Ήρωες του Έθνους, οι υπέρμαχοι της Ελευθερίας και οι υπερασπιστές των ιδεωδών μας και γι’ αυτό έχουν την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω το Έθνος!