Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ν. Σαντορινιός: Εκτός του εποχικού επιδόματος ανεργίας οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία και πρακτορεία»

Δημοσιεύτηκε 12:38 - 18/11/2020 «Ν. Σαντορινιός: Εκτός του εποχικού επιδόματος ανεργίας οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία και πρακτορεία»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, βασιζόμενος σε επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, έθεσε υπόψη της Βουλής και των αρμόδιων Υπουργείων, το ζήτημα του αποκλεισμού πολλών εποχικών εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, από το επίδομα ανεργίας.

Όπως τονίζεται, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι- που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, αν και όλοι έχουν ήδη καταγράψει 50 ένσημα εργασίας, δεν θεωρούνται δικαιούχοι του εποχιακού επιδόματος ανεργίας, καθώς λόγω των συνθηκών της πανδημίας, κανένα Τουριστικό Γραφείο ή Πρακτορείο δεν εξασφαλίζει τον απαραίτητο δείκτη εποχικότητας (25%) που ορίζει η νομοθεσία, αφού η σεζόν φέτος ξεκίνησε αρχές Ιουλίου.

Δια μέσω της Αναφοράς του Νεκτάριου Σαντορινιού ζητείται από την Κυβέρνηση η άμεση επίλυση του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του Τουρισμού, μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, και οι οικογένειές τους, δεν έχουν λάβει κανένα άλλο μέτρο στήριξης με αποτέλεσμα να βρίσκονται ήδη στο όριο της επιβίωσης.