Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστημονική συνέπεια και κοινωνική ευθύνη από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Δ. Σαραντόπουλου

Δημοσιεύτηκε 23:38 - 28/11/2020 Επιστημονική συνέπεια και κοινωνική ευθύνη από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Δ. Σαραντόπουλου

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Δημοσθένη Σαραντόπουλου, ελέγχθηκε καθώς και όλο το προσωπικό αλλά και η ευρύτερη οικογένειά του από τον ΕΟΔΥ της Καλύμνου, με τα αποτελέσματα να είναι όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ και όλα αυτά έγιναν στα πλαίσια της κοινωνικής και επιστημονικής ευθύνης, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζει η Κάλυμνος και ολόκληρη η χώρα και κανείς από τους ασθενείς που επισκέφτηκαν το ιατρείο δεν πρέπει να αισθάνεται την παραμικρή ανησυχία.

Αυτή την επιστημονική και ηθική ευθύνη και συνέπεια, διαπιστώσαμε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Δημοσθένη Σαραντόπουλου, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του,   βρέθηκε θετικό στον covid-19, μετά από μοριακό έλεγχο που της έγινε στο Νοσοκομείο από τον ΕΟΔΥ, η οποία δεν είχε επισκεφτεί το ιατρείο.

Όμως άμεσα ο γιατρός προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ιατρείου,  σε προληπτική απολύμανση του χώρου και του εξοπλισμού, παρόλο που είναι συνεχής η απολύμανση των μηχανημάτων λόγω της ιδιαιτερότητας του εργαστηρίου, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό αλλά και όλη η οικογένειά του, υποβλήθηκαν σε επαναλαμβανόμενο μοριακό έλεγχο, τόσο στο εργαστήριο όσο και μέσω του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κάλυμνο, με τα αποτελέσματα να είναι όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Να επισημανθεί πως χωρίς να «του επιβληθεί» η λήψη μέτρων από τις υγειονομικές υπηρεσίες, με συνέπεια ο Δ. Σαραντόπουλος, που υπηρετεί την επιστήμη του στην Κάλυμνο εδώ και χρόνια και βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο, έλαβε εκείνα τα μέτρα που καθορίζει η επιστημονική  αλλά και κοινωνική του συνείδηση, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή  πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα σε κάποιον από τους ασθενείς του, ούτε να προκληθούν αμφιβολίες σε ανθρώπους που είχαν βρεθεί στον χώρο.

palmostiskalymnou.blogspot.com