Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση και αισιοδοξία από τα τεστ για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε 11:37 - 22/01/2021 Ικανοποίηση και αισιοδοξία από τα τεστ για τον κορωνοϊό

Την ικανοποίησή της από τα αποτελέσματα των τεστ (rapid tests) που διενεργούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου εξέφρασε χτες σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη.
Επιπλέον, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για την πορεία της νέας τουριστικής σεζόν –όποτε ξεκινήσει- για την περιοχή μας, αφού τα νησιά μας, περιλαμβάνονται στις ‘πράσινες’ ζώνες από τον ιό.
«Η γενικότερη εικόνα από την καθημερινή ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΔΥ, είναι πάρα πολύ ικανοποιητική, ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα διατηρηθεί αυτή η κατάσταση. Το να έχουμε μηδενικά κρούσματα για πολλές μέρες είναι μια ανάσα για όλη την κοινωνία ενώ για εμάς, ως αρχές, είναι μια μεγάλη ικανοποίηση καθώς βλέπουμε ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει. Ακόμη και στο νησί της Καλύμνου που είχαμε το σκληρό λοκντάουν και τα πολλά κρούσματα, δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα. Ευχόμαστε να συνεχίσει και η Κάλυμνος με αυτό τον τρόπο. Από την δική μας πλευρά, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους ελέγχους. Γίνονται καθημερινά, εντατικά και σε όσο περισσότερες περιοχές μπορούμε. Επιπλέον, γίνονται έλεγχοι στις δημόσιες υπηρεσίες, σε προνοιακές δομές (όπου γίνονται επαναλαμβανόμενα ανά 15 ημέρες –ανάλογα με το είδος της δομής) ενώ έχουμε πληρέστατη εικόνα για τις δειγματοληψίες. Προς το παρόν η εικόνα μας, είναι πάρα πολύ καλή, πάρα πολύ βελτιωμένη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους διότι για να επιτευχθεί το τεράστιο αυτό κατόρθωμα, συμβάλλουν και οι πολίτες που είναι πολύ προσεκτικοί», είπε η κα Γιασιράνη.

Η ΠΝΑΙ ΣΤΙΣ 4  "ΚΑΘΑΡΕΣ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Επιπλέον, ανέφερε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται αυτή την στιγμή ανάμεσα στις τέσσερις περιφέρειες της Ευρώπης που εμφανίζονται ως «καθαρές» από τον κορωνοϊό!
«Είναι η ‘προίκα’ που έχουμε δημιουργήσει, είναι η προστιθέμενη αξία της περιοχής μας, διότι με αυτή την εικόνα που έχει για τον κορωνοϊό και ούσα η ‘ναυαρχίδα’ του Τουρισμού της Ελλάδας, καταλαβαίνετε ότι ο μελλοντικός επισκέπτης που θα θέλει να ταξιδέψει, θα σκεφτεί ότι θα βρίσκεται σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον το οποίο θα του δίνει την δυνατότητα να κάνει τις διακοπές του, χωρίς να φοβάται εάν ανατραπεί το πρόγραμμά του. Εμείς, ως ΠΝΑι ξεκινήσαμε όλες τις προσπάθειες από τον Μάρτιο του 2019 προσδοκώντας όχι μόνον στο 2020 (όπως εξελίχθηκε) αλλά και στα επόμενα χρόνια, όπως το 2021 κι έπειτα. Έχουμε αλλάξει την δική μας στρατηγική σε ό,τι αφορά την διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος με άλλα, σύγχρονα εργαλεία και μέσα –κυρίως διαδικτυακά- ώστε να προβάλλουμε τα νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο που η ΠΝΑι έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο, έγκαιρα με απώτερο στόχο που τώρα γίνεται εμφανής μαζί με τα αποτελέσματα».
Η ΠΝΑι, με τον ΕΟΔΥ συνεχίζουν τις προσπάθειες με στόχο να ελέγξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, να γίνονται και να επαναλαμβάνονται τα τεστ για τον κορωνοϊό (δωρεάν) και με ασφάλεια. Από την επόμενη εβδομάδα οι κινητές ομάδες θα συνεχίσουν τα τεστ σε περιφερειακά σημεία της πόλης της Ρόδου –όπου υπάρχει και περιθώριο για να σταθμεύουν αυτοκίνητα και οχήματα.
«Εμείς λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας. Επειδή οι πολίτες, μας αναφέρουν ότι έξω από τα δημοτικά σχολεία έχει περισσότερη κίνηση, θα πηγαίνουμε κοντά σε αυτά για να κάνουμε περισσότερα rapid tests για τον κορωνοϊό», κατέληξε η κα Γιασιράνη.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr