Εκτύπωση αυτής της σελίδας

" Αυτοκαταστρεφόμαστε" λέει στο MEGA ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης

Δημοσιεύτηκε 12:12 - 18/02/2021 " Αυτοκαταστρεφόμαστε" λέει στο MEGA ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Δημήτρης Διακομιχάλης, δήμαρχος Καλύμνου, όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίζεται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Προφανώς κάτι δεν γίνεται καλά στο νησί. Εκεί που ήμασταν καταπράσινοι, πήγαμε μια φορά στο κόκκινο και τώρα μπαίνουμε στο βαθύ κόκκινο. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Φταίνε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, φταίει η εκκλησία, φταίει ο δήμαρχος, φταίει ο κόσμος; Έχουμε γύρω στα 100 κρούσματα. Είναι ένας τεράστιος αριθμός και δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Το νησί καταστρέφεται», είπε ο κ. Διακομιχάλης.

«Πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Είμαστε 14-15.000 άνθρωποι εδώ το χειμώνα. Αλλά κάτι δε γίνεται καλά. Καλώ όλους τους Καλύμνιους να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Αυτοκαταστρεφόμαστε. Οι πρώτοι τουρίστες αναμένονται 20 του Μάρτη. Ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις και έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Για αυτό καλώ την εκκλησία, τους κατοίκους, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλουμε πλάτη. Αναλαμβάνω και την πολιτική ευθύνη, κάτι έφταιξε για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ίδιος.