Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρεται σε ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και επίθεση κατά των εργαζόμενων από το ΔΣ του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε 17:50 - 19/02/2021 O σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρεται σε ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και επίθεση κατά των εργαζόμενων από το ΔΣ του νοσοκομείου

Στις 12-2-2021 εξεδόθη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Δ.Σ του νοσοκομείου μας, σαν απάντηση στην ανακοίνωση του Δ.Σ του συλλόγου μας.

Είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ του νοσοκομείου ασχολείται με τη δράση του συλλόγου μας με ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που δυστυχώς είναι γεμάτο ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και επίθεση κατά των εργαζόμενων που όλο αυτό το διάστημα με όσα μέσα διαθέτουμε, δίνουμε στην πρώτη γραμμή την μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας κάνοντας το καθήκον μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι:

Με την ανακοίνωση του το Δ.Σ του συλλόγου μας, ζητάμε την άρση της απόφασης του Διοικητή που επακριβώς λέει: «οι συνοδοί νοσηλευομένων ασθενών θα υπόκεινται σε ταχύ διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 (rapid test) με δική τους δαπάνη». Η απόφαση του διοικητή δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή όπως ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε απαράδεκτο οι πολίτες να παραπέμπονται στους ιδιώτες για διαγνωστικό έλεγχο.

Όσον αφορά το ζήτημα των συνοδών: Το Δ.Σ του νοσοκομείου καλό θα ήταν να κατανοήσει ότι για την κατάσταση της ανεξέλεγκτης εισόδου των συνοδών, την πλήρη ευθύνη έχει η Διοίκηση του νοσοκομείου που όφειλε να πάρει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα. Εμείς δεν θεωρούμε κατάλληλο μέτρο να βάζουμε τους συνοδούς να πληρώνουν για τον διαγνωστικό έλεγχο. Αλλά και για λόγους ασφάλειας αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να γίνετε από το νοσοκομείο ή από τον ΕΟΔΥ.

Επίσης σε σχέση με το ζήτημα των συνοδών, που σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ (και πολύ σωστά) απαγορεύεται το επισκεπτήριο και η παραμονή συνοδών, μπαίνει ένα σοβαρό ερώτημα: μπορεί το νοσοκομείο μας, με τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχει, να λειτουργήσει χωρίς την βοήθεια των συνοδών? μπορεί μια νοσηλεύτρια μόνη της ανά βάρδια για ολόκληρο τμήμα να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες των νοσηλευομένων?. Προφανώς όχι.

Το Δ.Τ του ΔΣ του νοσοκομείου αναφέρεται στα κρούσματα ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό και την αδιαφορία που δήθεν επέδειξε ο σύλλογος των εργαζομένων για το ζήτημα. Η πραγματικότητα όμως λέει άλλα. Η πραγματικότητα λέει ότι δεν υπήρξε ούτε μια από τις τόσες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του συλλόγου μας, που να μην ζητά ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του νοσοκομείου που είναι υπερτριπλάσια εκτεθειμένοι. Η διοίκηση όμως του νοσοκομείου δεν φρόντιζε να παρέχει σε επάρκεια όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, γι’ αυτό και στην ανακοίνωση μας ζητάμε άμεση προμήθεια σε ΜΑΠ.

Τέλος όσον αφορά την παρότρυνση να πείσουμε τους εργαζόμενους να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης, να κάνουν τους διαγνωστικούς ελέγχους και τα εμβόλια έχουμε να σας πούμε πως αυτό κάνουμε καθημερινά, πως ακόμα και με γιατρούς του νοσοκομείου μας συζητήσαμε την δυνατότητα να γίνει ένα ενημερωτικό σεμινάριο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την αναγκαιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αυτή την πρόταση (προφορικά) διατυπώσαμε και στον πρώην διοικητή κ. Λαζαρίδη. Αν το ανάλογο ενδιαφέρον (ως όφειλε) έδειχνε και η διοίκηση του νοσοκομείου τότε αυτό το σεμινάριο θα είχε πραγματοποιηθεί με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το Δ.Σ του νοσοκομείου θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι σύλλογοι εργαζόμενων των νοσοκομείων όλης της χώρας, δεν αγωνίζονται μόνο για τα στενά εργασιακά τους προβλήματα, αλλά αγωνίζονται ασταμάτητα για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, για την παραπέρα βελτίωση του ΕΣΥ, για καλύτερες και ποιοτικότερες παροχές υγείας. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Και επειδή την ώρα της μάχης, σίγουρα η δημιουργία εντυπώσεων περισσεύει ξανατονίζουμε λοιπόν ότι την ώρα της μάχης και του πολέμου χρειαζόμαστε ΟΠΛΑ, γι΄αυτό απαιτούμε να υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα μας.


 

Κάλυμνος 18/2/2021


 


 


 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


 

Λιβυδίκου Ιωάννα