Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιακός φωτισμός στους Λειψούς

Δημοσιεύτηκε 12:02 - 21/02/2021 Ηλιακός φωτισμός στους Λειψούς

Η Signify εγκατέστησε 28 αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά στους Λειψούς, Philips SunStay solar luminaires, σε σημεία όπου δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και στην παιδική χαρά του νησιού.

Αυτή η αειφόρος λύση φωτισμού υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λειψών και έρχεται να ενισχύσει την ενεργειακή απόδοση αλλά και ασφάλεια του νησιού, μειώνοντας το  αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα και συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην βιώσιμη ανάπτυξη του.

Πιο συγκεκριμένα, το φωτιστικό Philips SunStay αποτελείται από το φωτοβολταϊκό πάνελ, τον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας, τη μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής και την πλακέτα LED. Η εγκατάσταση είναι εύκολη με σχεδόν μηδαμινή συντήρηση – και δεν απαιτεί καμία καλωδίωση. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας κίνησης (PIR) εγγυάται την ασφάλεια αυξάνοντας αυτόματα το επίπεδο φωτισμού όταν πλησιάζουν άτομα ή αυτοκίνητα και μειώνοντας στο 30% όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και βελτιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η υψηλή απόδοση των 175 lumens/watt του φωτιστικού, η οποία εξασφαλίζει υψηλή αυτονομία που μπορεί να φθάσει έως τις 24 ώρες, δηλαδή δύο νύχτες χωρίς την ανάγκη φόρτισης από τον ήλιο.

Την αξία της εγκατάστασης σχολίασαν τόσο ο Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Country Leader Signify Greece & Israel όσο και ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

naftemporiki.gr