Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοικτή επιστολή εκ νέου από τον Μητροπολίτη προς τον Δήμαρχο

Δημοσιεύτηκε 09:38 - 23/02/2021 Ανοικτή επιστολή εκ νέου από τον Μητροπολίτη προς τον Δήμαρχο


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ 22.2.2021
(ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ)
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


«Σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς»


Ευρίσκομαι εις την δυσάρεστον θέσιν να απαντήσω εις το Δελτίον Τύπου του Δήμου Καλυμνίων και να είπω δημοσίως εις τον ευσεβή Καλυμνιακόν Λαόν, ότι με εξέπληξε το περιεχόμενον της ανακοινώσεως και όλως ιδιαιτέρως, η πρότασις εκείνη, «σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς».
Εις το σημείον αυτό θα ήθελα να ερωτήσω εις οποίους χειρισμούς δεν συμφωνούμε αγαπητέ κ. Δήμαρχε;
Μήπως από την αρχήν της πανδημίας του Κορωνοϊού κ. Δήμαρχε δεν είχαμε ανταλλάξει και είχαμε κοινήν γραμμήν δια την ασφάλειαν των κατοίκων του Νησιού μας, βεβαίως εσείς ως Δήμαρχος και εγώ ως Μητροπολίτης, και μάλιστα πολλά ήκουσα από τους Κληρικούς μου και από το ευσεβή Καλυμνιακόν Λαόν δια τα πρωτοπόρα μέτρα τα οποία αναλογούσαν δια την τοπικήν Εκκλησίαν, τα οποία δεν καταγράφω ένα προς ένα, πάντως, τα πάντα έγιναν πιστεύω κατόπιν συνεννοήσεως με εσάς, και πάντοτε μάλιστα σας ετόνιζα ότι, εγώ δεν είμαι αστυνομικός.
Άλλωστε όλες οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν ανηρτημέναι εις την ιστοσελίδαν της Ιεράς Μητροπόλεως και εις τα τοπικά μέσα, «KALYMNOS NEWS», «ΑΙΓΑΙΟ TV», «ΑΡΓΩ ΚΑΛΥΜΝΟΥ», «ΕΡΤ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», «TV KOSMOS», αλλά και όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί Δωδεκανήσου.
Με εκπλήσσει όμως κ. Δήμαρχε, σας ομολογώ, η όλη στάσις σας απέναντί μου, οσάκις βγαίνετε εις τα μέσα ενημερώσεως σχετικά με το θέμα, το οποίον δυστυχώς απασχολεί το νησί μας, του Κορωνοϊού, πάντοτε προσπαθείτε να εκθέσετε την ταπεινότητά μου, ότι «ο Μητροπολίτης και ο Μητροπολίτης φταίει για όλα». Μα κ. Δήμαρχε προς Θεού, ο Μητροπολίτης διοικεί αυτό το ευλογημένον νησί, τέλος πάντων;
Κύριε Δήμαρχε, κ. Διακομιχάλη, το «σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς» - κατά την ταπεινήν μου γνώμην - είναι αναληθές και νομίζω ότι, έλαθε της προσοχής σας κατά την σύνταξιν του κειμένου υπό του αρμοδίου υπαλλήλου σας.
Τέλος, ως προς την ανακοίνωσιν του Ιερού Κλήρου της Καλύμνου, της οποίας τμήμα καταγράφεται και όχι ολόκληρον εις το Δελτίον Τύπου του Δήμου, εις αυτήν φαίνεται η ενότητα εν τη Εκκλησία και η αναγνώρισις του ταπεινού επισκόπου του τόπου αυτού υπό του Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου λαού, του οποίου ζητώ την επιείκειαν δια τας τυχόν διοικητικάς πράξεις μου κατά την περίοδον αυτήν της πανδημίας. Και τούτο το έπραξα προκειμένου να μην ευρεθώμεν επί κλίνης φοβεράς και στρωμνής κακώσεων και εις δυσαρέστους καταστάσεις.
Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε, πάντως παρά ταύτα τα γενόμενα, η προσωπική αγάπη και εκτίμησις και η συνεργασία θα υπάρξη, είμαι βέβαιος, αρραγές και εις το μέλλον.-
Με εκτίμησιν
Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος
Εν τη Ιερά Μητροπόλει Λέρου Καλύμνου & Αστυπαλαίας, 22-2-2021