Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί έκανα το εμβόλιο... Άρθρο του καρδιολόγου κ. Μικέ Κουκουβά

Δημοσιεύτηκε 11:50 - 25/02/2021 Γιατί έκανα το εμβόλιο... Άρθρο του καρδιολόγου κ. Μικέ Κουκουβά


Κάνω το εμβολιο του κορωναϊού γιατί:


1ο Προστατεύω τον εαυτό μου από τη σοβαρή νόσηση(δηλαδή από το να πεθάνω από κορωναϊο) και βοηθώ στο να χτιστεί η συλλογική ανοσία που θα μας δώσει πίσω την ελευθερία μας
2ο Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες . Έχουν εμβολιαστεί παγκοσμίως πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο και 800.000 χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση. Το ότι συζητάμε για το ότι στην Ελλάδα μια νοσηλεύτρια παρέλυσε στα κάτω άκρα ( συνδρομο Gullen Barre /μια νευροπάθεια που παρατηρείται μετά από ιώσεις, εμβόλια κλπ και συνήθως είναι παροδική ) αποδεικνύει το πόσο ασφαλές είναι. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο να πεθάνει κανείς από αλλεργία από το αντιβιοτικό amoxil (οι Έλληνες το παίρνουμε σαν καραμέλα) παρά από το εμβόλιο για τον Covid
3ο Δεν φοβάμαι για το τσιπακι. Κάποιοι συνάνθρωποι μας δυστυχώς ανησυχούν για αυτό. Είναι λάθος όμως γιατί είμαστε ήδη όλοι τσιπαρισμένοι. Το τσιπάκι μας είναι το κινητό μας. Θα μπορούσε κανείς μέσω του κινητού μας να μας παρακολουθεί, να ακούει τι λέμε, να ξέρει που είμαστε, τι μουσική ακούμε, τι διαβάζουμε, αν είμαστε πιστοί σύζυγοι κλπ. Το ζήτημα των προσωπικών μας δεδομένων και γιατί τα έχουμε εμπιστευτεί σε πολυεθνικές εταιρίες είναι σοβαρό αλλά δεν έχει να κάνει με το εμβόλιο του κορωναϊού. Αλλά ακόμη και εάν πιστέψουμε ότι τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας περίμεναν την ανακάλυψη ενός εμβολίου για να το χρησιμοποιήσουν για την εμφύτευση ενός τσιπ , τότε γιατί δεν χρησιμοποιούν το εμβόλιο της γρίπης ( φέτος αρκετά εκατομμύρια Ελλήνων έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο της γρίπης) για να πετύχουν το σκοπό τους; Δεν είναι κακό να είμαστε έξυπνοι η /και πονηροί σαν πολίτες. Είναι κακό να είμαστε κουτοπόνηροι.
4ο Δεν με απασχολεί για το εμβόλιο είναι RNA η όχι. Να με απασχολεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Κάποιοι λένε ότι το RNA θα ενσωματωθεί στο δικό μας γενετικό υλικό. Ναι, και θα γίνουμε μισοί άνθρωποι και μισοί κορωναϊοι. Κάτι σαν Κένταυροι. Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα. Αυτή η συλλογιστική θα πρέπει να απασχολεί μόνο τους σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας.
5ο Δεν με ανησυχεί το επιχείρημα τι ότι είναι καινούργιο και ότι θα δούμε τις πραγματικές παρενέργειες του εμβολίου μετά από χρόνια. Τα ίδια έλεγαν και όταν ξεκινούσε το εμβόλιο της γρίπης. Και κάθε καινούργιο εμβόλιο. Και κάθε καινούργιο φάρμακο. Σαν γιατρός έχω εμπιστευτεί αρκετές φορές καινούργια φάρμακα όταν τα παλιά δεν δούλευαν και έφτανα σε αδιέξοδο μην μπορώντας να βοηθήσω τους ασθενείς μου. Στις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Αν δεν έδινα την ευκαιρία στο καινούργιο αρκετοί ασθενείς μου θα πέθαιναν. Για να πάρει ένα φάρμακο άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη) έχει περάσει πολλές δικλείδες ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει και για τα καινούργια εμβόλια του κορωναϊού.
Όλοι μας πρέπει να εμβολιαστούμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία. Με χαρά , χωρίς φόβο. Είναι γιορτής της επιστήμης, της ανθρωπότητας, της ελευθερίας!!


ΥΓ Εννοείται ότι έχω κάνει το εμβόλιο. Συγχαρητήρια στην εμβολιαστική ομάδα της Καλύμνου. Είναι όλοι τους καταπληκτικοί. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο επαγγελματισμό από δημόσια δομή της Καλύμνου.


Κουκουβάς Μικές
Καρδιολόγος