Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Να αρθεί η αδικία και οι καταστρεπτικές συνέπειες των Δασικών Χαρτών για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα"

Δημοσιεύτηκε 10:15 - 01/03/2021 "Να αρθεί  η αδικία και οι καταστρεπτικές συνέπειες  των Δασικών Χαρτών   για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα"

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                              Ρόδος       1.3.21                                     

"Να αρθεί  η αδικία και οι καταστρεπτικές συνέπειες  των Δασικών Χαρτών   για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα" 

Με αφορμή τη συζήτηση  στην 3η Συνεδρίαση (28.2.21) του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου για τους Δασικούς Χάρτες των νησιών μας επίσημαναμε τα εξής:

-Οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με μια τεράστια αδικία.Οι δασικοί χάρτες που προωθηθηκαν με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και όπως εμφανίζονται σήμερα εμφανίζουν ως Δασικές .....τεράστιες χορτολιβαδικές εκτάσεις!

-  Χάνονται  περιουσίες  και δέχονται μεγάλο πλήγμα νησιώτες  που ασχολούνται με την γεωργία και την  κτηνοτροφία από αυτές τις στρεβλώσεις! .Νησιά όπως η Πάτμος, η  Αστυπάλαια, η Σύμη , η Ανάφη κτλ είναι πλεον ... "καλυμμένες "με 90% και 95% δασικές εκτασεις!

-Συντάχθηκαν πρόχειρα και χωρίς σοβαρή διαβούλευση και η τοπική αυτοδιοίκηση είχε εκφράσει την άποψη της  έγκαιρα  (το 2018 και 2019) για τα τραγικά λάθη που παρουσίαζαν και τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν!. 


Ζητάμε :
-την άμεση νομοθετική ρύθμιση που να ακυρώνει τις καταστρεπτικές συνέπειες που προβλέπονται από το Π.Δ. 32/16

-Να ανασταλεί η ισχύς των δασικών χαρτών και να παραταθεί χρονικά  η δυνατότητα κατάθεσης ενστάσεων . Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία μας πρεπει να αντιμετωπίσει το δυσβαστακτο κόστος που απαιτούν οι ενστάσεις - αιτήσεις θεραπείας
.Για την περίπτωση της Ρόδου θυμίζουμε ότι για μεγάλο χρονικό διαστημα δεν λειτουργουν  οι υπηρεσίες του  Κτηματολογιου (λόγω κτιριακου προβλήματος ) και  είναι ακόμα άγνωστο πότε θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών ! 

Είμαστε θετικοί στην ύπαρξη των Δασικών Χαρτών .Είναι αναγκαίοι όμως ....να μην δημιουργούν αδικίες και καταστρεπτικές συνέπειες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες!
Είναι η ώρα των  αποφάσεων από την Πολιτεία ,που θα αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη  και την ομαλότητα ! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ'- Περιφερεισκος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε .