Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αντιμετωπίζονται προνομιακά όταν έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές

Δημοσιεύτηκε 11:14 - 03/03/2021 Οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αντιμετωπίζονται προνομιακά όταν έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές

Οι Βρετανοί  τουρίστες με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα υπόκεινται μόνο τον απολύτως τυπικό έλεγχο στα αεροδρόμια της Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες της Βρετανικής εφημερίδας  " THE SUN". Θα χρησιμοποιούν μία "πράσινη λωρίδα" και όχι την κανονική ουρά στην οποία θα υπάρχουν τεστ ταχείας ανίχνευσης από τους συνοριακούς φύλακες.

Επιπλέον σχεδιάζεται αυτήν την περίοδο μια εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο που να αποδεικνύει ότι ο Βρετανός τουρίστας έχει εμβολιαστεί. Ο σχεδιασμός λέει ότι αυτό θα είναι έτοιμο γύρω στο Μάιο. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν  ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε «προχωρημένο στάδιο».

Κάποιοι ισχυρίζονται: "Είμαστε σχεδόν εκεί."

Ωστόσο, το Αγγλικό  Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται  ότι η συμφωνία δεν είναι "πουθενά κοντά".

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps προέδρευσε στην πρώτη συνάντηση της νέας Global Travel Taskforce, για την ανάπτυξη σχεδίου για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο από τις 17 Μαΐου.

Το Taskforce θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υφιστάμενα μέτρα, όπως προγράμματα δοκιμών και απομόνωσης για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται τον κίνδυνο από τις εισαγόμενες παραλλαγές εμβολίων.

 Ο κ. Shapps είπε: «Η κορυφαία διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε ένα κύμα αισιοδοξίας και, ως αποτέλεσμα, η Global Travel Taskforce είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση  ασφαλών τρόπων επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

«Με το σχεδιασμό προσεκτικά εξετασμένων βημάτων, θα προστατεύσουμε την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσω του εμβολίου και του προχωρημένου προγράμματος δοκιμών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό των ταξιδιών  όταν μπορούν να αρθούν οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

«Δεν θα εξετάσουμε μόνο την πρόοδο του εγχώριου εμβολιαστικού προγράμματος μας, αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πού έχουν φτάσει οι χώρες προορισμού τόσο με εμβόλια όσο και με δυνατότητες δοκιμών»