Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "βαθύ κόκκινο" για άλλες 15 μερες η Κάλυμνος

Δημοσιεύτηκε 18:27 - 03/03/2021 Στο "βαθύ κόκκινο" για άλλες 15 μερες η Κάλυμνος

Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε εκτάκτως σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου.

Οι αλλαγές που έρχονται είναι στα SMS και συγκεκριμένα ο κωδικός 2 που αφορά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και ο κωδικός 3 για τις τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Στον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται αποκλειστικά ως πεζοί ή με ποδήλατο και δεν θα μπορεί κάποιον να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. H Κάλυμνος παραμένει σε αυτές μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα, 40 θανάτους από τις επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 431 διασωληνωμένους ασθενείς.