Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Διακομιχάλη σε Μαύρο για χθεσινή συνέντευξη..

Δημοσιεύτηκε 18:00 - 05/03/2021 Απάντηση Διακομιχάλη σε Μαύρο για χθεσινή συνέντευξη..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δε θ’ απαντήσουμε στην αλυσίδα των ανακριβειών και ψευδών δηλώσεων του κ. Μαύρου διότι η πραγματικότητα αναδεικνύει ότι βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν. Εντούτοις σε κάποια σημεία με τα οποία προσπαθεί  ψευδώς και συνειδητά να περάσει διαστρεβλωμένα μηνύματα και περισσότερο για την ορθή ενημέρωση του κόσμου, οφείλουμε να απαντήσουμε.

   Σχετικά με τον οριζόντιο εμβολιασμό ασφαλώς ο Δήμαρχος με τη δήλωσή του ΔΕΝ αναφερόταν επουδενί σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό του πληθυσμού. Η δήλωση αφορά καθαρά στο ότι η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να διαθέσει το ταχύτερο δυνατόν εμβόλια σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να το κάνει ανεξαρτήτως ηλικιακών ομάδων χωρίς καμία καθυστέρηση .Το αν θα κάνει ή όχι κάποιος το εμβόλιο, είναι καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. Είναι πραγματικά ντροπή σας κύριε Μαύρο, να εκμεταλλεύεστε την αγωνία του κόσμου για να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση.

  Ως προς την πρόσφατη άφιξη από την Κω, του κλιμακίου ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος)  στο νησί μας , γνωρίζετε πολύ καλά ότι για την επιχειρησιακή λειτουργία της Ελληνικής  Αστυνομίας την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Βόρειας Δωδεκανήσου .Σας καλούμε λοιπόν κύριε Μαύρο να δώσετε στη δημοσιότητα οποιαδήποτε στοιχεία έχετε στη διάθεσή σας από τα οποία να προκύπτει η εμπλοκή του Δήμου στην άφιξη των ΟΠΚΕ . Εάν δε δώσετε κάποιο στοιχείο, δεν είστε τίποτε άλλο από κοινός συκοφάντης και θα έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό.

    Δεν περιμέναμε από εσάς κύριε Μαύρο  να εγκαλέσετε τον Δήμαρχο, για να δημοσιοποιήσει ο Δήμος το χρηματικό ποσό που έλαβε  λόγω πανδημίας .Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Δήμαρχος θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα ποσά που δόθηκαν για τον covid-19 σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

    

      Όσο για τους ελέγχους  στους υπαλλήλους του Δήμου είπατε χαρακτηριστικά ότι έχουν να πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβρη .Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε  εδώ είναι ότι βρίσκεστε σε μεγάλη σύγχυση και δεν παρακολουθείτε τους ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ που πραγματοποιεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου.

  Αναφορικά με τους παραγωγούς του Βαθύ θα πληρωθούν με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών τις επόμενες μέρες. Γιατί η οικονομική λειτουργία του Δήμου δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση που κάνατε εσείς  όταν ήσασταν υπεύθυνος της ΑΕ καθαριότητας και την οποία αφήσατε υπερχρεωμένη.

       Κατανοούμε τις δημόσιες τοποθετήσεις σας που στοχεύουν στο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της Καλυμνιακής κοινωνίας, ιδιαιτέρως δε, για τις δομές υγείας. Αναδεικνύουν την αγωνία σας, αφού δεν καταφέρατε να καταλάβετε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την οποία αγωνιάτε μέχρι και σήμερα που παραιτήθηκε ο κύριος Λαζαρίδης.

     Αυτή η Δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει το Νοσοκομείο πάντα σε στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο. Η μέριμνα για τις δομές υγείας είναι δεδομένη από τη Δημοτική Αρχή και αποδεικνύεται έμπρακτα με τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Βαθύ, μετά από 30 χρόνια αδράνειας, όπως και με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμαρχος για να λειτουργήσει το ιατρείο της Ψερίμου με μόνιμο γιατρό.

     Κύριε Μαύρο, λυπούμεθα αλλά τα όσα λέτε και πράττετε στην πολιτική ζωή της Καλύμνου μας θυμίζουν λίγο την προεκλογική σας παρουσία για την οποία ο Καλυμνιακός λαός σας κατέταξε τέταρτο.

 

                                                       Από το Γραφείο Δημάρχου