Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ειδική πτήση μεταφέρονται στην Κάλυμνο από Κρήτη οι δυο νεκροί από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε 19:16 - 29/03/2021 Με ειδική πτήση μεταφέρονται στην Κάλυμνο από Κρήτη οι δυο νεκροί από κορωνοϊό

Με ειδική πτήση μισθωμένου αεροσκάφους, από τις οικογένειες των ατόμων που κατέληξαν από κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Κρήτης, θα μεταφερθούν το πρωί της Τρίτης στην Κω και από εκεί με σκάφος στην Κάλυμνο, οι σοροί των δυο ανδρών.

Μετά την σειρά δημοσιευμάτων του Newpost, την παρέμβαση πολίτικων στελεχών της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλύμνου, την παρεμβαση στελέχη της κυβέρνησης, αλλά κυρίως λόγω των παρεμβάσεων του προέδρου του ΕΟΔΥ, κυρίου Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κυρίου Βασίλη Παπαγεωργίου, δόθηκε ειδική άδεια μετακίνησης των σορών. Το αεροσκάφος θα παραλάβει τα ασφαλισμένα φέρετρα, όπως προβλέπουν οι υγειονομικοί κανονισμοί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Κω. Από εκεί θα παραληφθούν από οχήματα του γραφείου τελετών που θα τα μεταφέρει σε σκάφος που θα αναμένει στο Μαστίχαρι για να τις μεταφέρει στην Κάλυμνο, ώστε nα κηδευτούν στα χώματα του τόπου που έζησαν κοντά στις οικογένειες τους.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας, οι οικογένειες των νεκρών έκαναν έκκληση σε δραματικούς τόνους προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να μεταφερθούν οι σωροί δυο ανδρών που κατέληξαν από κορωνοϊό στην Κάλυμνο, από την Κρήτη όπου παραμένουν άταφοι.

Όπως ανέφεραν «δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως οι άνθρωποι μας θα ταφούν σε έναν ξένο τόπο και να μην έχουμε την δυνατότητα να τους ανάψουμε ένα κερί, ενώ δεν θα μπορέσουμε καν να τους αποχαιρετίσουμε». 

Μιχάλης Τεζάρης 

newpost.gr