Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειροπέδες σε 8 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην Κάλυμνο - Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές ομάδες

Δημοσιεύτηκε 14:05 - 31/03/2021 Χειροπέδες σε 8 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην Κάλυμνο - Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές ομάδες

Χειροπέδες σε 8 άτομα, μέλη 2 εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιύνταν στην διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησαν αστυνομικοί στην Κάλυμνο.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Κάλυμνο και Αττική, οκτώ μέλη, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί, των εγκληματικών ομάδων που συγκροτούσαν τα δύο κυκλώματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει συνολικά είκοσι εννέα άτομα, όλοι τους ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 52 ετών.

Κατά τον χρόνο διερεύνησης της υπόθεσης, τα δύο κυκλώματα προέβησαν σε 400 δοσοληψίες ναρκωτικών, διακινώντας περισσότερα από 4,3 κιλά κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη αποκομίζοντας πάνω από 68.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε, η σύνθεση των μελών της κάθε εγκληματικής ομάδας, διευκρινίστηκε ο ρόλος, η ιεραρχική σχέση και η δομή της οργάνωσης τους, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των μελών τους , εξακριβώθηκε ο τρόπος – μεθοδολογία δράσης τους, προσδιορίστηκαν οι επιμέρους παράνομες ενέργειες των μελών της οργάνωσης, χαρτογραφήθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και προσδιορίστηκε το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν.

Όπως προέκυψε, τα μέλη των δυο κυκλωμάτων είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, με παράλληλη δράση που χρονολογείται τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2020, ήταν διαρθρωμένοι ιεραρχικά και οργανωμένοι σε υποομάδες με ξεχωριστή αποστολή, στόχευαν σε συγκεκριμένο «πελατολόγιο» χρησιμοποιώντας ιδιωτικά, καθώς και κωδικοποιημένη ορολογία για τις συναλλαγές τους.

Η μια δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κυρίως ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ η άλλη επικεντρωνόταν στη διακίνηση κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ηρωίνη βάρους 8 γραμμαρίων

Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 115,6 γραμμαρίων

Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Άγνωστης χημικής σύστασης λευκή σκόνη βάρους 41,6 γραμμαρίων

18,5 φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία

4 θρυμμάτισες κάνναβης

8 οχήματα, από τα οποία 4 αυτοκίνητα και 4 δίκυκλα

16 κινητά τηλέφωνα.

5 μαχαίρια.

2.200 ευρώ

Κάρτες κινητών τηλεφώνων, βιβλιάρια τραπέζης, κάρτες τραπεζών, σημειώσεις

Πλήθος πλαστικών συσκευασιών κενών περιεχομένου

Σημειώνεται μάλιστα πως τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, παραβίαζαν και τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, παραβίαζαν κατ' εξακολούθηση τις ισχύουσες ρυθμίσεις θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΖΆΡΗΣ 

lawandorder.gr