Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 θετικά κρούσματα σε μαθητές σήμερα πρώτη μέρα επανεκκίνησης των Λυκείων στην Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 11:20 - 12/04/2021 6 θετικά κρούσματα σε μαθητές σήμερα πρώτη μέρα επανεκκίνησης των Λυκείων στην Κάλυμνο

Περίπου 6 ήταν οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ίδιοι με self-test. Οι μαθητές αυτοί παρέμειναν σπίτι και θα πρέπει να πραγματοποιήσουν επαληθευτικό τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σε γενικές γραμμές ήρεμα κυλάει η πρώτη μέρα επανεκκίνησης των Λυκείων στην Κάλυμνο. Η προσέλευση κυμαίνεται γύρω στο 70-80%, με το ποσοστό που  υπολείπεται  να είναι κυρίως από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι είτε για λόγους προφύλαξης είτε για λόγους περιθωρίου για απουσίες που έχουν, προτίμησαν να μείνουν σπίτι. Οι διευθυντές των Λυκείων βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση μιας και η κατάσταση στο νησί είναι ανησυχητική. Τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί η προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει γονείς και μαθητές στην χρήση του self test, όπως επίσης και στην συμπλήρωση της ειδικής κάρτας υγείας του μαθητή μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα .

Η απόφαση επαναλειτουργίας των Λυκείων, ιδίως σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι ένα μεγάλο ρίσκο που ελπίζουμε να μην εξελιχθεί σε μπούμερανγκ...