Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγινε η αεροδιακομιδή του 72χρονου για Κρήτη και σε λίγο η μεταφορά της 37χρονης στη Σάμο με σκάφος

Δημοσιεύτηκε 19:20 - 30/04/2021 Έγινε η αεροδιακομιδή του 72χρονου για Κρήτη και σε λίγο η μεταφορά της 37χρονης στη Σάμο με σκάφος


Έγινε η αεροδιακομιδή του 72χρονου ασθενούς με covid-19, καθώς μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο πριν λίγο για Νοσοκομείο αναφοράς στην Κρήτη, ενώ πιο αργά θα μεταφερθεί με σκάφος του Λιμενικού η 37χρονη στη Σάμο. 

Τραγικές ήταν οι εικόνες της μεταφοράς του ασθενούς για την Κρήτη, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο αεροδρόμιο, ο οποίος μεταφέρθηκε με κάψουλα μηδενικής πίεσης, με την όλη διαδικασία να  διαρκεί αρκετή ώρα, μέχρι να αναχωρήσει το ελικόπτερο για τον προορισμό του.

Η 37χρονη που είναι ήδη διασωληνωμένη, θα διακομιστεί με σκάφος του Λιμενικού για την Σάμο, καθώς δεν ήταν δυνατή η μεταφορά της με το ελικόπτερο. Δυστυχώς είναι τραγικό, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την ειδική κάψουλα μηδενικής πίεσης, η οποία δεν έχει προβλεφθεί για παχύσαρκους ασθενείς, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, καθώς τα παχύσαρκα άτομα αποδεδειγμένα παρουσιάζουν ευκολότερα επιπλοκές της νόσου. 

Οι ευχές όλων συνοδεύουν τους δύο ασθενείς, να ξεπεράσουν γρήγορα αυτή την δοκιμασία και να βρεθούν πάλι με τους δικούς τους ανθρώπους.

Μια ακόμη ασθενής μέσης ηλικίας, έχει παρουσιάσει επιδείνωση και ενδέχεται να διασωληνωθεί, όμως δεν είναι γνωστό αν θα γίνει μεταφορά της σε άλλο Νοσοκομείο.

palmostiskalymnou.blogspot.com