Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Δημοσιεύτηκε 12:03 - 04/05/2021 Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Τα κέρδη τους – Οι ζωές μας. Ως εδώ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ 2021
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πνευματικό  Κέντρο 10:30πμ

Εργαζόμενες -οι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς, συνέπεια της διαχείρισης της, με πρωταρχικό κριτήριο το κόστος και μέτρο συλλογικής προστασίας την ατομική ευθύνη, οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται συγχρονισμένη επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία στην θεμελιώδη κατάκτηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Ως εδώ! 

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων.

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού.

Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.

Για να μπει ένα οριστικό τέλος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους που αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλισμού, τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από τις κρίσεις, δημιουργούν κύματα προσφυγιάς, φτώχειας, κάνουν ακόμη πιο σφοδρή την επίθεση του κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης και των λαών.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, 

6 ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Πνευματικό Κέντρο στις 10:30π.μ.