Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς διοικητή εν μέσω πανδημίας το νοσοκομείο Καλύμνου - Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε 13:22 - 06/05/2021 Χωρίς διοικητή εν μέσω πανδημίας το νοσοκομείο Καλύμνου - Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

«Ακέφαλο» και με... δανεικό διοικητή επί πέντε ολόκληρους μήνες, είναι το νοσοκομείο Καλύμνου εν μέσω πανδημίας. Την ώρα δηλαδή της μεγάλης μάχης με τον κορωνοϊό, με το νησί να βρίσκεται σε καθεστώς καθολικού lockdown και με εκατοντάδες ενεργά κρούσματα, δεν υπάρχει διοικητής προκειμένου να συντονίσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διαχείριση της κατάστασης. Όλο αυτό το διάστημα χρέη διοικητή, εκτελεί ο διοικητής του νοσοκομείου της Λέρου, που μεταβαίνει στην Κάλυμνο 3 ημέρες κάθε εβδομάδα!

Το γεγονός μάλιστα επισημάνθηκε από τον δήμαρχο του νησιού, κύριο Δημήτρη Διακομιχάλη, στο αρμόδιο υπουργό, κύριο Βασίλη Κικίλια, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός υγείας δεσμεύτηκε να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη διοικητή κάποιο άτομο που εκτελεί χρέη υποδιοικητή σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Στο νοσοκομείο διαπιστώνεται επάρκεια αναλώσιμων, χαρη στις ενέργειες του δημάρχου, όπως φιάλες οξυγόνου και rapid test, αλλα είναι αναγκαία η περαιτέρω στελέχωση του από γιατρούς και νοσηλευτές. Την ίδια στιγμή στο νησί της Καλύμνου έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ από την Κω προκειμένου να τηρήσει να αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να επιβάλλει στους παραβατες τα απαιτούμενα πρόστιμα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο νησί συνεχίζουν να βρίσκονται σε λειτουργία καταστήματα με διαπιστωμένα, σύμφωνα με κατοίκους, κρούσματα κορωνοϊού, αλλά τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας δεν δείχνουν σημάδια κινητοποίησης. Εντύπωση τέλος προκαλεί ο λανθασμένος χειρισμός των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εμβολιασμό των κατοίκων, καθώς η πλατφόρμα τους αναγκάζει να μεταβούν σε Κω και Ρόδο για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αντί στο νησί της Καλύμνου που είναι και ο τόπος διαμονής τους.

~newpost.gr