Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαστροκούκος για μαθητές πανελληνίων

Δημοσιεύτηκε 21:10 - 12/05/2021 Μαστροκούκος για μαθητές πανελληνίων

Η αρχαία ελληνική φράση “Ενός κακού μύρια έπονται” ,θαρρούμε πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.


Ένα από τα “θύματα” των συνεπειών αυτής της παρατεταμένης καταστροφικής πορείας της Καλύμνου, είναι και οι  234 μαθητές/-τριες ,που καλούνται σε μερικές εβδομάδες να δώσουν εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.
Οι όροι, στην δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι ισότιμοι για τα παιδιά της Καλύμνου. Τα σχολεία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά και η αναγκαία φροντιστηριακή υποστήριξη δεν μπορεί να παρασχεθεί δια ζώσης. Σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο, το κλίμα είναι ακατάλληλο για την στήριξη των παιδιών, όταν μάλιστα καθορίζεται το μέλλον τους.
Οι γονείς των μαθητών με επιστολή τους προς την Διοίκηση του Κράτους, που είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα 10/05/2021 ,ζητούν « να δοθούν στους μαθητές τα αντίστοιχα προνόμια με αυτά που δόθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και έκθεσης ανηλίκων και των οικογενειών τους σε αντίξοες για την επιβίωση, την ευημερία, τη μάθηση και την πρόοδό τους συνθήκες και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως οι πρόσφατες περιπτώσεις των σεισμόπληκτων στην Κω ή των πυροπαθών στο Μάτι. 
Η δικαιοσύνη, άλλωστε, απαιτεί, όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν, την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση όσων υπήρξαν, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους, θύματα ανισότητας ευκαιριών.»
Επειδή η Ελληνική Πολιτεία έχει θεσπίσει σχετική νομολογία και αντίστοιχες επείγουσες ρυθμίσεις, για την αντιμετώπιση καταστροφικών συνεπειών.
Επειδή ως καταστροφικές συνέπειες εκτάκτου ανάγκης, λογίζονται και τα  αποτελέσματα, οικονομικά ,κοινωνικά, Εκπαιδευτικά-μαθησιακά…., από το παρατεταμένο καθολικό lockdown της Καλύμνου.
Επειδή Ισοδυναμεί με ουσιαστική κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Επειδή οικογένειες και μαθητές της Καλύμνου, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.
Καλούμε και παρακαλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας, ,την Υπουργό Παιδείας, τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να εξετάσουν το θέμα και να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα γονέων και μαθητών της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, για την είσοδό τους στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την Παράταξη
Μαστροκούκος Γιάννης