Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ AΠΟ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ 1ο ΓΕ.Λ.

Δημοσιεύτηκε 09:16 - 07/06/2021 ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ AΠΟ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ 1ο ΓΕ.Λ.

Oι δράσεις του σχολείου μας συνεχίστηκαν τον Μάιο και συνεχίζονται ως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Την Παρασκευή 21/5/21 συμμετείχαμε στη λήξη των πενθήμερων εκδηλώσεων "ΑCT - ACTive Citizenship Πολιτιστική εκπαίδευση – Πολιτιστική Δημοκρατία" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA3 “ACT”, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας.

Η υφυπουργός, κ. Ζέττα Μακρή, και η κ. Τόνια Παπατριανταφύλλου, Εθνική Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+KA3“ACT– ACTive citizenship Projects”& “T4E – Teachers4Europe” έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργασία του σχολείου μας με σχολεία της Ινδίας, Ινδονησίας, Μεξικού και Βραζιλίας, και μας κάλεσαν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού να μοιραστούμε με άλλα σχολεία της επικράτειας τις μοναδικές διαπολιτισμικές εμπειρίες που αποκομίζουν οι μαθητές μας, έστω και διαδικτυακά. Στο τέλος των εκδηλώσεων μας ανακοινώθηκε επίσημα ότι το σχολείο μας ανήκει στο δίκτυο Σχολείων Ενεργών Πολιτών “ACT”. Η ίδια η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι η Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών ACT - ACTive citizenship θα αποτελεί πλέον θεσμό του Υπουργείου κατ΄ έτος ενώ στελέχη του ΙΕΠ έθεσαν την πρόταση η παιδαγωγική μεθοδολογία του "ACT" να ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα κατά τη νέα σχολική χρονιά.
               Την Τρίτη 8 Ιουνίου μέσω τηλεσυνάντησης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν όλων των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής «Δημιουργώντας μικρές ιστορίες» που διοργάνωσε η Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου δρ. Κωνσταντίνα Καλαούζη του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο  Φιλολόγων Δωδεκανήσου με την ευγενική χορηγία  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριές μας της Α’ Λυκείου ενώ διακρίθηκε ο μαθητής μας, Σπυρίδωνας Ασπιώτης, τον οποίο συγχαίρουμε για την επιτυχία του.

Η σχολική χρονιά κλείνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου με μία ακόμα ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με το σχολείο CCH, UNAM. της πόλης του Μεξικού. Οι μαθητές μας θα αφηγηθούν αρχαίους μύθους, θα μιλήσουν για αρχαίους θεούς και θα παρουσιάσουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Τα παιδιά από το Μεξικό θα μας μιλήσουν για τον πολιτισμό των ιθαγενών, για ήθη και έθιμα που αντέχουν στο χρόνο ως και σήμερα.