Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετακλήτως αθώος ο πρόεδρος της ΑΝΕ Καλύμνου κ. Γιώργος Θανάτσης

Δημοσιεύτηκε 12:15 - 09/06/2021 Αμετακλήτως αθώος ο πρόεδρος της ΑΝΕ Καλύμνου κ. Γιώργος Θανάτσης

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κρίθηκε, κατόπιν υποβολής σχετικής ενστάσεως, απαράδεκτη η έφεση που άσκησε Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών της Κω, κατά της υπ’ αρίθμ. 17/2021 αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με την οποία απηλλάγη από την κατηγορία της παραβάσεως καθήκοντος ο πρόεδρος της ΑΝΕ Καλύμνου Α.Ε. κ. Γιώργος Θανάτσης.
Ο ανωτέρω είχε παραπεμφθεί, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, το οποίο συνεδρίασε στις 29 Ιανουαρίου 2021, για να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι στην Κάλυμνο στις 21 Νοεμβρίου 2013, ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να ωφελήσει κάποιον άλλον, και ειδικότερα, ως Πρόεδρος του της ανώνυμης εταιρίας ΑΝΕΚ Α.Ε. Καλύμνου, υπάλληλος κατά το προϊσχύσαν άρθρο 263α ενώ σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 252/2009 απόφαση του ΔΣ. τής ανώνυμης εταιρίας όφειλε ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στις 21 Νοεμβρίου 2013 για λογαριασμό της εταιρίας στη δίκη με κατηγορούμενο έναν ημεδαπό, για υπεξαίρεση σε βάρος της ανωτέρω εταιρίας.
Ο κατηγορούμενος επεσήμανε ότι έχει κριθεί αμετάκλητα η αθώωση επί της ουσίας ημεδαπού, για το δήθεν αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος της εταιρείας ΑΝΕΚ και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετείται ούτε η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Θανάτση παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Γρηγόρης Μοράρης και Νομική Κυπραίου.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr